Kisebb vagyont játszott el a kaszinóban L.L. Junior, Bódi Guszti és Csocsesz

Pénzcentrum2019. január 27. 15:05

Több magyar híresség, így például Bangó Margit, L.L. Junios, Csocsesz és Bódi Guszti is nagy összegeket veszítettek a kaszinóban. A szerencsejáték függőség valójában egy súlyos, életeket tönkretehető betegség, amely széles rétegeket érint hazánkban. A kaszinók 2012-es betiltása ugyan a tendencia mérséklésére jött létre, de szinte azonnal kinőttek a földből a határmenti szlovákiai településeken a magyar szerencsejátékosoknak hirdető játéktermek.

A szerencsejáték-szenvedély nem kerüli el a celebeket sem. Múlt héten beszámoltunk róla, hogy Bangó Margit gyakran a kaszinóban, nyerőgépek előtt ereszti ki a gőzt. Pedig - saját bevallása szerint - nem veti fel a pénz, nemrég kiderült róla ugyanis, hogy 70 ezer forint a nyugdíja.

Nem csak Bangó Margit látogatja a kaszinókat, a Hot magazin összeállításából kiderül, hogy L.L. Junior is veszített már milliós összeget a kaszinókban. Ez azonban már tíz éve volt, azóta leszokott a szenvedélyéről.

Két másik énekes, Csocsesz és Bódi Guszti is megjárta már a szerencsejátékkal - előbbi közel 500 ezret is eljátszott egy éjszaka, utóbbi ruletten másfél milliót vert el. Bár Bódi Gusztinak viszont volt, hogy szerencséje volt - Las Vegasban négyszázezer forintnyi összeget is nyert már.

A szerencsejáték függőség betegség

Mi is írtunk róla, hogy az alkoholizmus és a drogfogyasztás mellett a gyógyszerfüggőség mekkora problémát jelent az országban. Ugyanez elmondható a szerencsejátékokra is. A Szerencsejáték Zrt. 2010-es felmrésése szerint akkor 100 ezer fő volt a szerencsejátékfüggők száma az országban, és további 500 ezer a mérsékelt rizikófaktorú ember. Emiatt több ezren kérik saját kitiltásukat a kaszinókból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ok érthető: a játékszenvedély miatt sokan veszíthetnek nagy összegeket, amely nagyon megterhelheti a pénztárcát, és akár súlyos anyagi katasztrófával is járhat. A szakemberek szerint a szerencsejáték-függőség sokszor a kaparós sorsjegyekkel kezdődik, a kaszinózás pedig már a csúcs.

Sokan járnak külföldre kaszinózni

Az új szerencsejáték-törvény gyakorlatilag betiltotta a kaszinókat azokat csak koncessziós jog birtokában lehet nyitni. Ennek bevezetése óta több kaszinó is kinőtt a földből a határmenti településeken, így például a szlovákiai Medvén. Ez a kaszinó a közösségi oldalakon magyar nyelven hirdet, és aligha véletlen, hogy a határon átlépve szinte azonnal ott van a színes épület. A kaszinóturizmus márpedig pörög, a medvei Hollywood kaszinó tavaly kb. 1 millió eurós bevételt termelt. Hasonló kaszinó üzemel Bánrévén is.

Címkék:
vásárlás, celeb, szerencsejáték, kaszinó, bulvár, szerencsejáték függőség,