Méghogy videójáték... inkább ezeket add a gyerekednek

Pénzcentrum2018. január 16. 13:35

Előzetes becslések szerint 4 százalékkal bővült a hagyományos játékok piaca tavaly Magyarországon. A játékpiac forgalma pedig tavaly is decemberben tetőzött, ez pedig azt jelenti, hogy az éves bevétel negyedét az ekkor fa alá szánt meglepetések adták.

Előzetes becsléseik szerint a teljes magyar játékpiac piac 4 százalékot bővült, s így átlépte a 45 milliárdos értéket - írja közleményében a Regio Játék.

Tavaly mintegy 6,5 millió darab játékot vásároltak nálunk, s egyre többen választották az online beszerzést, a webes értékesítés átlagon felül, mintegy 30 százalékkal nőtt. Ez utóbbi kapcsán elmondható az is, hogy az online bevásárlás kiadósabb; míg a hagyományos bolti hálózatban 6000 forint került az »átlagblokkra«, addig egy tipikus netes megrendelés esetén 7698 forint

- mondta Gyaraki Dávid, a Regio Játék marketingvezetője.

A klasszikusok

A legnépszerűbb termékkategóriák sorában az építőkészletek vitték a prímet, a dobogó második fokán a társas- és kártyajátékok, a harmadikon pedig a kreatív és fejlesztő játékok végeztek. A szakértő azt is elmondta, hogy

a szülők egy része az aktuálisan reklámokban látható játékokat keresi, hogy gyermekének nagy örömet okozhasson, másik része pedig tudatosan olyan elfoglaltságot választ gyermekének, amiben használja a logikáját vagy fejlesztheti kézügyességét, utóbbiak részaránya egyre magasabb, s ez a toplista alakulásában is megjelenik.

Az aranytojó aranyszombat

A játékpiac legnagyobb forgalmat adó időszaka hagyományosan a karácsonyt megelőző hónapokra esik. Ezek közül is kiemelkedő volt a december, a játékáruház adatai alapján minden 5. játék - összesen 1,25 millió darab - ekkor talált gazdára a 20 000 féle termékből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Habár a szülők nagy többsége a meglepetés beszerzését nem szereti az utolsó pillanatra hagyni, ezzel együtt az év legforgalmasabb napja 2017-ben december 16-ra esett. Kereskedelmi szempontból erre a napra tekintünk aranyszombatként, hiszen egy átlagos hét forgalmát realizáltuk egyetlen nap alatt

- tette hozzák a szakértő.

TOP 10 játékkategória (bevétel alapján)

1. Építőjáték
2. Társasjáték, kártya
3. Kreatív, fejlesztő
4. Autó, jármű
5. Plüss
6. Baba, babakocsi
7. Szerepjáték
8. Bébijáték, kellék
9. Sportszer, labda
10. Szabadtéri játék

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, játék, gyerekjáték, játékáruház,