Újabb csúcsbort árul fillérekért a Lidl

Pénzcentrum2017. július 1. 13:02

A Lidl Magyarországon is kapható, 2016-os Albert Pineaud Coteaux d'Aix-en-Provence borát méltatja a Gault&Millau.

"Kis büdzsével belekóstolni, milyen is a provanszi rozé. Ezt tudja. Igazán nem rossz teljesítmény ilyen áron, tekintve, hogy jellemzően többet kell leszurkolnunk a műfajért, és mert szépen visszaadja a remélt karaktert" - írja a Gault&Millau a Lidl rozéjáról.

Hibamentesnek és ízlésesnek találják, illatában fehér ribizli, halva és egy kis rózsa köszön vissza. 9 pontot adtak neki. A jó hír, hogy a bort Magyarországon is be lehet szerezni, és mindössze 1200 forintba kerül. Az ital a "francia napok" keretén belül került a polcokra, néhány héttel ezelőtt. Érdemes viszont nyitott szemmel járni, könnyen előfordulhat, hogy találunk még belőle.

Évek óta megfigyelhető trend, hogy a hipermarketek, diszkontok polcain kifejezetten jó áron vásárolhatunk színvonalas borokat. Alig egy hete számoltunk be róla, hogy nem egész 8 fontért árul egy kiváló habzóbort a Lidl, amely nála ötször drágább italokkal kapott ugyanolyan minősítést a Nemzetközi Bor- és Szeszesital Bajnokságon. Csakhogy ezt a magyar vásárlók nem tudják beszerezni a hazai üzletekben.

Az Aldi egyik roséja, a 2016-os évjáratú Exquisite Collection Côtes De Provence pedig ezüstérmes lett az International Wine Challenge nemzetközi borversenyen, a borok "Oscar gáláján". Egy palack kevesebb, mint kétezer forintba kerül. Az egyetlen bökkenő, hogy Magyarországon nem lehet kapni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Befektetésnek sem rossz a kiváló bor

Talán meglepően hangzik, de a borok pénzügyi befektetésként is értelmezhetők, sokszor jobb hozamokat produkálnak, mint az arany vagy az egyéb befektetési lehetőségek.

A nagy értékű régi, híres, jó évjáratú borkülönlegességek, és a jó minőségű, neves borok ára is gyorsan emelkedett. A borok befektetési értéke elsősorban abból adódik, hogy kínálatuk limitált, illetve egyre csökken. Erre egyébként magyar példa is van: egy tokaji borkülönlegesség például bő 10 évvel ezelőtt 40 ezer forintba került, míg ma már 200 ezer forintot kóstál.

Loading...

Címkék:
vásárlás, bor, lidl, rosé, magyar oscar,