2017 a mobilfizetés éve lesz Magyarországon

Pénzcentrum2017. május 30. 13:02

Az elkövetkezendő 5-10 évben jelentősen visszaszorulhatnak a bankkártyák, helyettük a fizetési tranzakcióknál a mobiltelefonok vehetik át az uralmat. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon azonban újgenerációs mobilfizetési szolgáltatásokra van szükség, amelyekre feltehetően már nem kell sokat várnunk - hangzott el a Portfolio Pénzügyi IT konferenciáján.

A plasztik kártya 5-10 év múlva, ha nem is teljesen de szignifikánsan vissza fog szorulni és a mobil veszi át a helyét

- mondta el Eölyüs Endre, Mastercard Europe igazgatója.

Az ügyfeleknek igazából nem számít, milyen újfajta megoldással fizetnek, számukra a biztonság az első. A szolgáltatók számára pedig ez jelenti a kihívást, hogy egy fizetésre használható alkalmazás egyszerre legyen kényelmes és biztonságos is.

KATTINTS! Jön az azonnali utalás: versenytársat kapnak a magyar bankkártyák

Az eddigi mobilfizetési technológiák nem voltak túlságosan ügyfélbarát megoldások (nehéz volt regisztrálni), többek között ez az oka annak, hogy a mobilfizetés még nem terjedt el igazán Magyarországon. De itt az ideje az újgenerációs mobilfizetési szolgáltatásoknak - mondta el előadásában Szetnics László, a Mastercard Europe mobilfizetésekért felelős regionális üzletfejlesztési vezetője. A cél pedig egy olyan alkalmazás, amivel netes és bolti tranzakciókat egyaránt végre lehet hajtani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2017 a mobilfizetés éve lesz Magyarországon

- állítja Szetnics László.

Szetnics László szerint egy év múlva már sokan használják majd a biztonságos, tokenizált mobilfizetési megoldást. A tokenizáció azt jelenti, hogy a meglévő kártyaszámunk helyett egy új virtuális kártyaszámot kapunk, amely a mobiltelefonunkon jelenik meg és tulajdonképpen ezzel a kártyával tudunk majd a boltban fizetni.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, fizetés, mobil, alkalmazás,