Nagy változás jön a boltokban decembertől - heti összefoglaló

Pénzcentrum2014. november 9. 18:03

Vasárnapi boltbezárás, új élelmiszercímkék, devizahitelek, szegény magyarok a hét legérdekesebb témái között a Pénzcentrumon: kattints a címekre a teljes cikk elolvasásához!

Nagy változás jön a magyar boltokban decembertől
Más élelmiszercímkékkel fogunk találkozni a boltokban ez év decemberétől: pontos információkat kaphatunk majd a termékek allergén-tartalmáról, és elvileg eltűnnek a túlságosan apró betűk is. De lesz olyan bolt is, ahol a hentespultban kézzel írják majd rá az információkat a párizsira.

Vasárnapi boltbezárás - cikkeink a témában:

2014. november 3. hétfő, 15.03
Kiderült, miért kell valójában bezárni a boltokat vasárnap

2014. november 6. csütörtök, 13.01
Mégis jöhet a vasárnapi zárva tartás

2014. november 6. csütörtök, 17.10
Kamuzott a KDNP? Mégsem lesz vasárnapi zárva tartás?

2014. november 7. péntek 06.01
Ez az igazság a vasárnapi vásárlásról! Megszereztük a számokat

2014. november 7. péntek 08.01

A miniszterelnök mégis támogatja a vasárnapi zárva tartást?

2014. november 8. szombat 07.01.
Ne téged rúgjanak ki, ha bezárnak a boltok vasárnap: készülj fel!

2014. november 9. 11.00
Megszólalt Orbán helyettese: lesz vasárnapi zárva tartás

A fél ország várta: ezen az árfolyamon forintosítják a devizahiteleket
Az ügyfelek hitelét a jelenlegi piaci árfolyamhoz közeli szinten számolják át, a tartozás összegét "csak" a februári elszámolás fogja csökkenteni, átlagosan közel ötödével.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagyon vigyázz a pénztárcádra: százezret is bukhatsz, ha elhagyod
Helyzettől függ, de akár 100 ezer forintnál is többet fizethetünk ki, mire minden kártyánk és igazolványunk újra a kezünkben lesz.

Fogalma sincs a Külügynek, hova utaznak a magyarok
Gyakorlatilag fogalma sincs a hivatalos szerveknek arról, hova utaznak a magyarok - legalábbis ez derült ki az elmúlt hetek hosszas levelezéséből. Azért kerestük meg a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy összeállíthassunk egy toplistát a közkedvelt vízumköteles országokról.

Ezek a csúcséttermek most Európában - top25
Több millió olvasó értékelte Európa legjobb éttermeit a világ egyik vezető utazási véleményoldalán. A legjobb 25 vendéglátóhely listájára idén egy magyar egység is felkerült.

Január elsején a Te számládat is zárolhatják
Közeledik a határidő; év végéig minden cégvezetőnek nyilatkoznia kell arról, hogy vállalati számlájának ténylegesen ő a tulajdonosa. Aki nem tesz eleget a felszólításnak, január 1-től nem fér majd hozzá a számlán található pénzhez.

Hol élnek a legszegényebb magyarok 2014-ben? Itt a lista
A vásárlóerő a hivatalos meghatározás szerint az adózás után, egy főre jutó, elméletileg elkölthető jövedelmet jelenti. Egy friss felmérés szerint ebben áll pocsékul Magyarország: a legtöbb szomszédunk, a balti államok, sőt már Törökország is megelőznek minket. A szlovákok konkrétan fénysebességgel húztak el mellettünk, Montenegrót épphogy lehagyjuk.

Címkék:
hitel, vásárlás, megtakarítás,