Baj van az Erzsébet-utalványokkal a SPAR üzleteiben

Pénzcentrum2014. január 28. 11:06

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint technikai hiba miatt sokan nem tudnak fizetni Erzsébet-utalványukkal a SPAR üzletekben. A vásárlók helyzetét nehezíti, hogy csak a pénztárnál szembesülnek azzal, hogy nem fogadják el utalványukat.

Több SPAR-ban is gondok vannak az Erszébet-utalvány elfogadásával - értesült a Pénzcentrum.hu. Úgy tudjuk, sok esetben nem lehet fizetni a lánc üzleteiben az egyik legnépszerűbb cafeteria-elemmel: a rendszer azt jelzi ki, hogy egyszer már felhasználták az adott utalványt.

Információink szerint olyan eset is előfordult, hogy a vásárló közvetlenül a pénztárnál bontotta fel az utalványokat tartalmazó, lezárt borítékot - mégis volt a csomagban olyan utalvány, amit nem fogadott el a rendszer. Információink szerint ugyanazokat az utalványokat más boltban minden gond nélkül fel lehetett használni.

Több vásárlóról tudunk, aki az Erzsébet-program Ügyfélszolgálati Irodájához fordult panaszaival, ott azonban azt mondták nekik, hogy a SPAR rendszerében van a gond, és az üzletlánchoz irányították őket.

Lapunknak is megerősítette az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., hogy tudnak a problémáról. Gyakorlati segítséget azonban nem tudtak adni, javasolták, hogy forduljunk a SPAR-hoz.

Az üzletlánctól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tapasztalták a problémát, a vásárlók sem jelezték. Mint írták, az utalvány kibocsátójának tájékoztatása szerint az elmúlt hónap során egy ilyen bejelentés érkezett ügyfélszolgálatukra, mely akkor kivizsgálható, ha az ügyfél az utalvány sorszámát megadja.

Várjuk olvasóink tapasztalatait!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te is találkoztál a problémával? Nem fogadták el az Erzsébet-utalványod? Írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu címre!

Még mindig szeretik a munkaadók

Egy friss felmérés szerint a munkáltatók 91,8 százaléka nyújt valamilyen béren kívüli juttatást alkalmazottainak 2014-ben. Bár többségük azért dönt így, mert kevesebbe kerül, mint azonos összeg bérként történő kifizetése, a munkavállalói megszokás, a vállalati kultúra részévé válás egyaránt szempontként jelentkezik. A juttatások eredeti motivációs eszközként történő biztosítása csupán a döntéshozók 19 százalékánál érv. Mindössze az érintettek 6 százaléka ad versenyképességi okokból béren kívüli juttatást - mivel más cégek is biztosítanak ilyet dolgozóik számára.

 

Címkék:
vásárlás, erzsébet-utalvány, spar,