Közel a 2 milliárdhoz az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2014. január 25. 12:20

Az Ötöslottó jelenleg a 2013-as év 39. hete óta halmozódik, az e heti várható főnyeremény 1 945 millió forint - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Szerencsejáték Zrt.

MUTATJUK A SZÁMOKAT


Látványosan fokozódik a lottóláz Magyarországon. Mint megtudtuk, az elmúlt héten már 4,96 millió szelvényt adtak fel a játékosok - ez közel félmillióval több, mint az év 2. hetében.

A játékszervező tapasztalatai szerint hasonló összegű nyeremény esetén és különsorsolásos akciók alatt jellemzően nő a játékkedv: míg hetente átlagosan kb. 3-3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején emelkedik a darabszám.


Amennyiben senkinek sem sikerül helyesen megtippelnie mind az öt kisorsolt számot, a telitalálatért járó nyeremény hozzáadódik a következő heti nyeremény összegéhez. Ez a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a Részvételi Szabályzat alapján felosztják a többi nyertes között. Nem csupán a jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 2, 3 és 4 találatoké is.

Címkék:
vásárlás, lottó, hatoslottó, Ötöslottó, különsorsolás,