Újfajta kuponok hódítanak a magyar vásárlók körében

Orosz Márton2013. április 25. 17:04

Az elmúlt évek egyik fontos tapasztalata, hogy jelentősen megnőtt a vásárlók spórolási hajlandósága, ez pedig azt is jelenti, hogy a különféle hűségkártyák, törzsvásárlói rendszerek is egyre nagyobb szerephez jutnak Magyarországon. A szolgáltatók már merőben új típusú kuponokat is kínálnak.

A korábbi évekhez képest intenzívebben keresik a fogyasztók azokat a lehetőségeket, amelyek vásárlásaik során megtakarításra, spórolásra, pénzvisszatérítésre adnak lehetőséget. Ez a fogyasztói elvárás generálja a különféle törzsvásárlói rendszerek, pontgyűjtő-és hűségkártyák iránti igény növekedését is - mondta el csütörtökön a siófoki Kereskedelmi Konferencián Hovanyecz Norbert, a 2,4 millió ügyféllel rendelkező pontgyűjtő rendszer, a SuperShop ügyvezetője.

A szakember szerint egyre gyakrabban találkozhatunk majd olyan újfajta megoldásokkal, amelyek a vásárlók és az üzletek kapcsolatát erősítik, erre kiválóan alkalmasak a különféle kedvezményeket jelentő kuponok - a SuperShop jelenleg több ilyen megoldást is üzemeltet. Ezek közül kiemelkedik az úgynevezett terminal slip kupon: a hűségprogramban részt vevő vásárló a pénztárnál nem csak a vásárlási tételeket tartalmazó blokkot kapja meg, hanem kap egy második "slipet" azaz cetlit (blokkot) is, amely azt igazolja, hogy használta hűségkártyáját. Ezen a második blokkon kapnak helyet azok a kuponos ajánlatok, amelyeket speciálisan a vásárló számára generált a rendszer (tehát például egy nyugdíjasnak nem ajánlanak akciós energiaitalt).

A speciális kuponok előállítása 10 fillérbe kerül, de hatékonyságukat jól mutatja, hogy az így kínált akciós termékekből 500-600-szor több fogy a felhasználási időszakban, tehát a vevők kiemelkedően magas számban használják őket - mondta el a SuperShop ügyvezetője.

Érintés nélkül és/vagy a telefonnal

Fontos trend, hogy egyre inkább összeolvadnak a fizetési és a pontgyűjtő kártyák, és az is, hogy a pontgyűjtés már a gyors és egyszerű érintésmentes technológiával, valamint a telefonokba integrált NFC-vel (Near Field Communication - rádiófrekvenciás adatátvitel) párosul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fejlestések irányát jól mutatja, hogy hamarosan 140 benzinkúton találkozhatunk majd olyan kávéautomatákkal, amelyek nem csak készpénzzel működnek, hanem SuperShop kártyáink pontjaival is - ezt pedig úgy is felhasználhatjuk, ha kártyánkat hozzáérintjük a készülékhez (PayPass) vagy ha telefonunkkal teszünk ugyanígy (NFC). Kávéautomata: bankkártya, nfc, paypass - supershop pontokkal lehet kávéért fizetni.

Címkék:
vásárlás, kupon,