Kipróbáltuk: így működik a Tescónál a netes vásárlás + fotók

Pénzcentrum2013. március 23. 08:03

A Pénzcentrum.hu az elsők között volt, akik Magyarországon rendeltek a Tesco Online Bevásárlás rendszerétől. Mutatjuk, mit tapasztaltunk.

Csütörtök délután elindult a Tesco Magyarország Online Bevásárlás oldala. A szolgáltatás jelenleg Budapest és vonzáskörzetének nagy részén (Pest és Fejér megyében) érhető el. Reggel 8 és este 22 óra között szállítják ki a megrendelt termékeket. A kiszállítás díja 899 forint. Fizetni a megrendelésnél, online, illetve a szállításkor, bankkártyával lehet, készpénzt nem fogadnak el.

Bővebben: Tesco: elindult az online bevásárlás Magyarországon


A kiszállítás helyett választható a személyes átvétel is: az áruházakban található Átvételi Pontokban a kiválasztott termékeket a vevő egyszerűen és gyorsan veheti át, ennek lehetősége jelenleg csak néhány áruházban érhető el.

A webshop ugyanolyan árakkal dolgozik, mint amikkel a boltokban találkozhatunk, az áruházlánc aktuális akciói itt is elérhetőek.


Rendeltünk

Mi az indulás napján, csütörtökön délután rendeltünk, péntek délelőtti kiszállítást (10-12 óráig) kértünk.

A szállítók 11.43-kor hívtak telefonon: nem találták pontosan, melyik ajtó is a bejáratunk (a megjegyzés rovatban pontosan le lehet írni a címet).


Pár perc múlva meg is érkeztek a szerkesztőségbe, a megrendelt termékeket egymásra pakolva, speciális rekeszekben.

A Tesco-s egyenruhában, sárga mellényben, egyencipőben érkező szállítók udvariasak voltak, a rendelés stimmelt - együtt néztük át a tételeket.


Mindössze azon csodálkoztunk, hogy - bár hatosával rendeltük az ásványvizeket - mégsem sikerült mindegyiket kartonban hozni. Inkább egyesével-kettesével szatyorba csomagolva kaptuk meg a palackokat.


Mint megtudtuk, az első tízben voltunk, akiknek az indulás napján szállítottak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Az online vásárlás menete

1. Bejelentkezik a vásárló (vagy regisztrál, és utána jelentkezik be).

2. Kiválasztja a kiszállítási idősávot.

3. Megkezdi a vásárlást, a termékeket a kívánt mennyiségben behelyezi virtuális bevásárlókosarába.

4. Kiválasztja a fizetési módot: ez történhet online, a honlapon keresztül, vagy személyesen a kézbesítés során bank- illetve hitelkártyával. (Az online fizetés során a fizetendő összeg a kiszállítás napjának a végén kerül majd levonásra.)

5. Házhoz szállítás, a termékek átvétele: a kiválasztott termékeket klimatizált gépjárműben szállítják ki, és a csomagot egy Tesco alkalmazott adja át a vásárlónak. A szállító kívánság szerint egészen abba a helyiségbe viszi a termékeket, ahová a vásárló szeretné. A vevő az átvétel során ellenőrizheti az átvett termékek minőségét, frissességét és azt, hogy minden kiválasztott termék benne van-e a csomagban.

Rendeltél a Tescótól? Írd meg tapasztalataidat! Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

Címkék:
vásárlás, Tesco, tesco online bevásárlás,