Szorongás és szex: ezek a legolvasottabb könyvek Magyarországon

Pénzcentrum2013. március 15. 18:57

Bookline TOP 50 Januárban nagy meglepetést okozott, hogy a Bookline TOP 50 első helyét a katolikus papként tevékenykedő Pál Ferenc A szorongástól az önbecsülésig című könyve szerezte meg - most viszont már az lenne meglepő, ha valaki ki tudta volna mozdítani a vezető pozícióból. Az élmezőnyben emellett ismét E. L. James Ötven árnyalat trilógiájának részeit találjuk. A TOP 50-es listához lapozz a cikk 2., illetve 3. oldalára.

A január legjobbjai szilárdan tartják magukat: úgy látszik, Pál Ferenc, "A szorongástól az önbecsülésig" című önismereti könyvével végleg meghódította az olvasókat, ahogy a már hosszú hónapok óta taroló Ötven árnyalat-trilógia részei (A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata) sem hagynak kétséget afelől, hogy még mindig a legolvasottabb kedvencek közé tartoznak. A TOP 50 első négy helyén tehát nem tapasztalható változás, de néhány figyelemreméltó kötet azért szép lassan bekúszott a legjobbak táborába.

A februári nagy nyertesek egyike kétségtelenül Leiner Laura Szent Johanna gimi-sorozata, amelynek szinte valamennyi része képviselteti magát a sikerlistán. Az egyik legnépszerűbb hazai ifjúsági könyvszéria legújabb része nemrég látta meg a napvilágot, így csak idő kérdése, hogy helyet követeljen magának a TOP 50-ben.

Az egyik legelőkelőbb pozíciót elért újdonság Jon Gabriel életmódkönyve, a Gabriel-módszer, amely testünk diéta nélküli teljes átalakítását tűzi ki célul. Utóbbi kötet sikere valószínűleg a tavasznak is betudható, hiszen ebben az időszakban sokan döntenek úgy, hogy mind lelkileg, mind testileg tiszta lappal kezdenek, és formába hozzák magukat a nyárra.

A legjobb rendezésért Oscar-díjat nyert Pi élete című film alapjául szolgáló Yann Martell-regény a film sikerének köszönhetően újra virágkorát éli: jelenleg a 22. helyen áll a listán. A képzelet és valóság határán mozgó írások egyre népszerűbbek, a fantasy-rajongók pedig minden hónapban bizonyítják, hogy számukra a képzelet felé billen a mérleg nyelve. A műfaj egyik újdonsága, az Angyalárny - Angyali vadász 5. Nalini Singh újabb lenyűgöző paranormális romantikus regénye, amely rögtön a 9. helyen nyitott. Bár az élmezőnyben nem történt változás, a tavasz várhatóan izgalmas meglepetésekkel szolgál majd.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Bookline TOP 50: 26-50

Címkék: