Egymilliárd az Ötöslottó főnyereménye: mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2013. március 9. 13:01

Immár 9. hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a mai napon már 1 milliárd forintot ér a telitalálat. A Pénzcentrum.hu ezen a játékhéten is élőben közvetíti a sorsolást.

Mutatjuk a számokat!
Az Ötöslottó nyerőszámai a 10. héten:
6; 18; 26; 76; 77

KATTINTS ide és tudd meg, volt-e telitalálat ezen a játékhéten.

Az Ötöslottó főnyereménye ezen a játékhéten elérte az egymilliárd forintot. A hatalmas jackpot, ahogy az lenni szokott természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be a Szerencsejáték Zrt.-hez, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám.

Az Ötöslottón minden idők legtöbb alapjátékát, több mint 14,5 millió darabot 2003 novemberében küldték játékba. Akkor a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén a tét minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt. Jelenleg nagyjából 4 millió alapjátékot értékesítenek hetente (a 9. játékhéten 3 979 333 szelvény kelt el), kivéve az akciós heteken, amikor jellemzően még jobban megugrik a játékkedv.

Meddig halmozódhat?

Amennyiben senkinek sem sikerül helyesen megtippelnie mind az öt kisorsolt számot, a telitalálatért járó nyeremény hozzáadódik a következő heti nyeremény összegéhez - tájékoztat a Szerencsejáték Zrt. Ez a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a Részvételi Szabályzat alapján felosztják a többi nyertes között. Fontos tudni, hogy nem csupán a jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 2, 3 és 4 találatoké is.

Nyerési esélyek

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

5 találat 1 : 43 949 268
4 találat 1 : 103 410
3 találat 1 : 1 231
2 találat 1 : 44

1 : 43 annak az esélye, hogy az Ötöslottó játékban nyerünk.

Címkék:
vásárlás, lottó,