Új program: sokkal több helyen fizethetünk kártyával

Pénzcentrum2013. február 19. 10:37

Jóval több helyen fizethetünk majd bankkártyával, miután nagyszabású POS-telepítési program kezdődhet a közeljövőben − értesült a Napi Gazdaság.

Az elmúlt évben a jegybank egyebek mellett azt javasolta, hogy a kisebb kereskedelmi egységek bankkártya-elfogadását uniós pályázati pénzek felhasználásával támogassák. Ezt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium arra hivatkozva nem karolta fel, hogy a kis összegű támogatásokkal közel megegyező lenne a pályázat elbírálásához kapcsolódó bürokratikus költség, s így a pályázat nem lenne elég hatékony.

A Napi Gazdaság információi szerint ugyanakkor a MasterCard − amely az elmúlt években Mentor program néven már támogatott pos-telepítési akciót − jelezte a bankok és az MNB felé, hogy hajlandó egy jelentősebb összeggel (a hírek szerint 1 millió euróval) támogatni egy új programot. Ebben a projektben − összhangban az MNB elképzeléseivel − egy közepesen fejlett régió (megye) valamennyi kereskedőjének felajánlanák, hogy bérleti és telepítési díj nélkül vagy más kedvezményes konstrukcióban helyeznének el az eladóhelyen kártyás fizetésre alkalmas terminált. A kihelyezett terminálok természetesen valamennyi bankkártyatársaság plasztikjait el fogják fogadni.

Címkék: