Plázákban biztos nem lehet majd cigit kapni

Pénzcentrum2013. február 8. 08:32

A szabályzat szerint a trafikoknak az utcára kell nyílniuk, ezzel pedig kizárták a dohánybolt-koncessziós pályázatból azokat, akik bevásárlóközpontban akartak üzletet nyitni - írja a Napi Gazdaság.

Nemcsak meghosszabbították a dohánybolt-koncessziós pályázat leadási határidejét, hanem kizárták a tenderből azokat a boltokat, amelyek a bevásárlóközpontokban nyílnának - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.

A napilap szerint a szabályzat szerint ugyanis a trafikoknak az utcára kell nyílniuk.

Mint írták, a dohányboltszövetség szerint a kültéri bejárat biztonsági kérdést is felvet, ráadásul nagy számban pályáztak a most kizárt körből.

A trafikpályázatokat február 22-ig lehet benyújtani, a beérkezésnél a postára adás postai bélyegzővel igazolt napját veszik figyelembe.

Engedélyezik alternatív üzleti pályázatok leadását is az eredetiek mellé: előbbiekben már figyelembe vehetik a pályázók azt is, hogy bővülhet majd a dohányüzletekben árusítható termékek köre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy új javaslat szerint szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhatnának, és akár már májusban megkezdhetnék az árusítást a nemzeti dohányboltok - így módosítaná a kormány a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényt.

Az előterjesztés pontosítja a dohányboltban folytatható kereskedelmi tevékenységre vonatkozó bejelentési szabályokat is, a tervezet az Országgyűlés honlapján elérhető.

Címkék: