Viszlát, étkezési jegy, viszlát, több tízezer forint - heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum2012. október 22. 17:00

Nem lesz több kajajegy jövőre? Többek között erről is jelent meg elemzés a Pénzcentrum.hu. Heti hírösszefoglalónk cikkeiből az is kiderül, hogyan fizethetünk 2013-ban, amikor már a tranzakciós illeték is tizedeli a családi kasszákat.


Viszlát, étkezési jegy, nem adnak jövőre a munkáltatók

"Senki nem fog 51 százalékos közteher mellett cafetériát adni a munkavállalóknak. Az egészségügyi hozzájárulás mértékének drasztikus emelésével lenullázza és jelentéktelenné teszi a kormány a béren kívüli juttatásokat" - jelentette ki a Pénzcentrum.hu kérdésére Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára. A szakszervezetek attól tartanak, hogy a cafeteria lefejezése jelentős jövedelemcsökkenést fog eredményezni.

Itt a legújabb megszorítás a nyugdíjasoknak

Tovább növeli a kormány a kiegészítő tevékenységet folytató, vagyis a nyugdíjas vállalkozók, illetve a máshonnan nem biztosított magánszemélyek által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék összegét. Az idei tetemes, 25 százalékos emelés után jövőre 4,2 százalékkal nő a járulék. Eközben csökken a különféle ellátásban részesülők, illetve a kiskorúak után az állam által fizetendő járulék összege - derül ki a parlament elé benyújtott adómódosító csomagból.

Ahol a gyakornok másfélszeresét éri egy közmunkásnak
Havi bruttó 75 ezer forintos fizetést kínál heti 20 órás munkavégzésért a gyakornokoknak a Magyar Telekom. A próbaidőt sikeresen teljesítők még béren kívüli juttatást is kapnak.

Hogyan fizessünk jövőre?

Ez jön a bankkártya után: már tízezrek használják Magyarországon is
A hivatalos adatok szerint már több mint 40 ezren töltötték le okostelefonjukra azt a magyar fejlesztésű alkalmazást, amely gyors, egyszerű és biztonságos mobilfizetést tesz lehetővé, több tucat elfogadóhelyen. Ez a szám is azt jelzi, hogy beindulni látszik a mobilfizetés Magyarországon: az elmúlt hónapok fejlesztéseinek köszönhetően egyebek mellett könyvet, élelmiszert, koncert- vagy repülőjegyet vásárolhatunk, taxi-, telefon- és közműszámlát fizethetünk gyorsan és egyszerűen a MasterCard, az FHB Bank, a Cellum, a T-Mobile és a Telenor együttműködésével tavaly ősszel indított alkalmazással.

Így vásárolj okosan a neten: ne hagyd magad átverni!
A mai rohanó világban sok időt meg lehet spórolni azzal, ha a vásárlásainkat az interneten keresztül intézzük. Sokakat visszatartanak ettől azok a hírek, amelyek szerint csalók is hozzájutnak a bankkártya-adatokhoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az esetek többségében azok járnak pórul, akik a kártyahasználat előtt nem veszik figyelembe az alapvető biztonsági szempontokat. A Pénzcentrum.hu cikkében arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy kellő körültekintéssel ki lehet szűrni az adathalászokat.

Tízezrekkel kaphatsz többet: kaszálj te is hitelkártyával
Jó lenne többet keresni, csak egy picivel többet költeni. Ezt tehetjük, ha jól használjuk a hitelkártyánkat. Sőt, az igazán ügyes pénzforgatók, eközben az el nem költött fizetésüket is magas kamattal pihentetik. A magyar legnagyobb bankok hitelkártya ajánlatait hasonlítottuk össze és azt is megmutatjuk, hogyan lehet akár százezer forinttal is bővíteni a családi költségvetést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Utazz, pihenj a Pénzcentrummal:

Két hosszú hétvége is jön: most érdemes elutazni!
Két hosszú hétvége is előttünk áll a következő hetekben: október 23-a után november elsején sem dolgozunk, így - a pihenőnapokkal együtt- négy-négy napot tölt(het)ünk munkahelyünktől távol. Az ilyen alkalmak hagyományosan felpörgetik a magyar szállodák forgalmát, igaz, az sem túl jó, ha túl közel vannak egymáshoz. A hétvégén 20-22 fokos csúcshőmérsékletre is számíthatunk, eső sem várható, így igazi őszi kirándulóidő ígérkezik.

Még idén érdemes jegyet venni a legnagyobb fesztiválokra
Biztossá vált három nagy zenei fesztivál jövő évi időpontja: a soproni VOLT-ot július 3-tól 6-ig, a zamárdi Balaton Soundot július 11-től 14-ig, a budapesti Sziget fesztivált pedig augusztus 5-től 12-ig rendezik meg 2013-ban.

Mi volt még a héten...

Nyugdíjjárulék: kimaradt az adócsomagból a plafoneltörlés
Nyoma sincs a múlt pénteken benyújtott adótörvény-csomagban a nyugdíjjárulék-plafon eltörlésére vonatkozó rendelkezéseknek, illetve a pénztárgépek és az adóhatóság közötti online összeköttetési kötelezettségre vonatkozó módosításoknak. Emiatt egyelőre nagyjából 150 milliárd forintnyi többlet költségvetési bevételi forrás bizonytalan.

Még gáz sem lesz az ócsai devizatelepen
A hét elején megkezdődött az ócsai devizatelep első 80 házból álló blokkjának építése. A családi házak hagyományos építési technológiával épülnek, téglafal szerkezettel. Bár a tervezett épületek megfelelnek a jelenleg hatályos energetikai szabványoknak, fűtési rendszerük ugyanakkor hagy kívánni valót maga után. Nehéz lesz ugyanis ingázni a telep és egy budapesti munkahely között, ha valaki fűteni is akar. A munkálatok egyébként 150 napig tartanak, az első lakók tavasszal költözhetnek.

Címkék:
sziget fesztivál, fesztiválok,