A kínai másolat készítője perelné az Apple-t

Pénzcentrum2012. szeptember 5. 17:36

A GooPhone bejelentette, hogy be fogja perelni az Apple-t, ha a szeptemberben bemutatott új iPhone hasonlít az általuk készített klónra. A hongkongi cég azután gyártotta le saját iPhone-klónját, hogy néhány hónappal ezelőtt nyilvánosságra került néhány részlet, milyen lehet az Apple új mobiljának a dizájnja.

Június elején megjelent néhány kép, amelyen állítólag az új iPhone látható. Az állítólagos készülék formája hasonlít a mostani 4S-re, persze van benne némi eltérés. A GooPhone érvelése egyszerű: ilyen dizájnú készüléket ők dobtak piacra elsőként, így minden, ami később kerül a boltokba, másolat. Más szavakkal, mivel ők dobták piacra elsőként, övék az eredeti, hiába másoltak a gyártás alatt.
original

A GooPhone I5 egy Android Ice Cream Sandwichen futó okostelefon. A mobilban Nvidia Tegra 3 négymagos 1,4 gigahertzes processzor van, 1 gigabájt RAM, 8 megapixeles kamera. Kijelzője 4 hüvelykes és 1280*720 pixeles a felbontása. A GooPhone mobilja már kapható Kínában.

A hongkongi gyártó nem először másolja más gyártók mobiljait, a Samsung Galaxy S3, HTC One S (erről itt látni is egy videót) és az iPhone 4 modellekből is készültek klónok.

Címkék: