23 ezren döntötték el a mobil versenyt

Pénzcentrum2012. július 18. 18:32

Júniusban közel 24 ezerrel 10,98 millióra nőtt a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma, a forgalmazásban lévő, vagyis aktív kártyák száma alapján, áll az NMHH gyorsjelentésében. A hónap során a Telenor piaci részesedést vesztett, míg a Vodafone már az egymást követő második hónapban tudta növelni piaci részarányát.

A vizsgált időszakban Magyarországon tovább csökkent a mobil-előfizetések száma, a forgalmazásban részt vevő, aktív előfizetések esetében azonban tavaly december óta első alkalommal ismét növekedés következett be. Június végén a három nagy szolgáltató forgalmazásban részt vevő előfizetéseinek száma 11,53 millió, míg az aktív előfizetések száma 10,98 millió darab volt.


Június végére a forgalmazásban résztvevők, azaz mind a havi díjas előfizetéssel rendelkezők és mind az előre fizetett előfizetések közül az utolsó három hónapban hívást indítók vagy fogadók száma alapján a Vodafone piaci részesedése az előző havi 22,62 százalékról 22,78 százalékra emelkedett, a T-Mobile-é 45,84 százalék maradt, a Telenoré pedig 31,53 százalékról 31,38 százalékra csökkent.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A hónap nyertese tehát a Vodafone volt, a szolgáltató számításaink szerint május végéhez képest közel 23 ezer darabbal tudta növelni az előfizetések számát. Bár a T-Mobile piaci részesedése júniusban századra pontosan megegyezett a májusival, időközben a "torta" mérete is nőtt, így a hónap során a magenta színű mobilszolgáltató ügyfeleinek száma közel 11 ezerrel nőtt a hónap során. Június vesztese így a Telenor lett, amelynél az előfizetések száma közel 9 ezerrel csökkent júniusban.

Címkék: