Sziget: tavaly bejött, idén is marad a kártyás fizetés

Pénzcentrum2012. július 13. 14:37

Az idei évben a Szigeten a hivatalos fizetőeszköz a tavaly már megismert Fesztiválkártya - tájékoztat a rendezvény honlapja. A kereskedők csak és kizárólag a Metapay Fesztiválkártyát (valamint bármilyen, forgalomban lévő MasterCard vagy Maestro PayPass kártyát) fogadnak el fizetőeszközként a legnagyobb hazai fesztiválon.

A szervezők a kártya előnyeként kiemelik, hogy biztonságosabb, mert a látogatóknak nem kell állandóan készpénzt tartaniuk maguknál. Ha a fesztiválozó elveszíti a kártyáját (az egyszerű kártyaregisztrációt követően) pillanatokon belül letilthatja azt, a letiltás pillanatában megmaradt egyenlegét pedig egy új kártyára átírathatja.


Fotó: sziget.hu

A Fesztiválkártya kényelmesebb, mert a sok visszajáró apró, az elázott vagy elszakadt papírpénz nem okoz több kényelmetlenséget. Ezzel együtt gördülékenyebb a kiszolgálás is, mert fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Egy fizetés mindössze 2-4 másodpercet vesz igénybe. Nem kell ellenőrizni azt sem, hogy jól adtak-e vissza, mert nincs készpénzforgalom.

Bankkártyás feltöltéssel a Fesztiválkártyára az erre kijelölt pontokon közvetlenül is lehet pénzt feltölteni, nem kell külön bajlódni a pénzkivétellel. Bankkártyás feltöltésnél, a feltöltött összegtől függetlenül 100 Ft díjat számolnak fel.

A kereskedők csak és kizárólag a Metapay Fesztiválkártyát (valamint bármilyen, forgalomban lévő MasterCard vagy Maestro PayPassTM kártyát) fogadnak el fizetőeszközként, készpénzt nem. A Fesztiválkártyára feltöltött egyenleg a 2012. évi Sziget rendezvények között nem átvihető, viszont a kártyán levő egyenleg az aktuális rendezvény ideje alatt bármikor visszaváltható.

Címkék:
sziget fesztivál,