Egyre többet netezünk a buszmegállókban

Világgazdaság2012. július 11. 09:30

Néhány perccel tovább nőtt az internethasználat az utóbbi egy évben: míg tavaly egy átlagos, legalább hetente internetező 15-49 éves naponta 201 percet töltött internethasználattal, addig az idén már 207 percet - állapítja meg a GfK Hungária Digital Connected Consumer (DCC) 2012 felmérése - írja a Világgazdaság.

A különbség ugyan minimális, ám figyelemre méltó szerkezeti változások figyelhetők meg. Egyrészt nagymértékben csökken az asztali gépek szerepe a laptopokkal szemben. Míg az előbbi esetében 149 percről 122-re csökkent a napi használat, addig a laptopok részesedése 47 percről 71-re nőtt.

A mobil eszközökről történő internetezés a teljes internethasználat aránylag kis szeletét adja - 2011-ben 3, tavaly 14 percet tett ki -, ám jól érzékelhető a növekedés rendkívüli dinamikája, ami ezen eszközök további térnyerésének lehetőségét mutatja.

Az elemzés alá vett korosztályban még mindig nagy többségben vannak azok, akik csak PC-n vagy laptopon interneteznek. Ők teszik ki a válaszadók közel kétharmadát, ugyanakkor ma már minden 12. felhasználó a világhálón eltöltött idejének több mint egynegyedét mobil eszközök segítségével teszi.

Címkék: