Itt az Adidas botránycipője! Ezt komolyan gondolták?

Pénzcentrum2012. június 18. 17:34

Rögtön bejelentése után hatalmas nemzetközi botrányt kavart az Adidas legújabb cipője. A német sportipari óriás augusztusban megjelenő terméke ugyanis igazán félreérthető dizájnt mondhat magáénak.

A napokban tette közzé hivatalos Facebook-oldalán az Adidas egyik legújabb, augusztusban piacra kerülő cipőjét. A német sportszergyártó új terméke egy speciális kiegészítőt, egy műanyag láncot és egy lábpántot kapott. Az Adidas egyetlen mondatot fűzött hivatalosan az új termékhez, mely szerint a cipő annyira menő, hogy viselője egyszerűen hozzá akarja majd láncolni bokájához.


Természetesen a nemzetközi felháborodás nem maradt el: a kommentelők, bloggerek egyből a rabszolgák béklyóival hozta párhuzamba a narancsszínű láncokat. Több történész is felháborodását fejezte ki az ügyben.

Más vélemények arra emlékeztetnek, hogy az Adidas az 1980-as években egyik szimbóluma volt az amerikai nagyvárosokból elindult Hip-hop-kultúrának, ezért is nehéz megérteni, miért dobnak most piacra egy, az afroamerikaiakat igencsak sértő terméket.

A sportszergyártó egyelőre érdemben nem reagált a kritikákra.

Címkék: