Helyi termékeket forgalmazó bolt nyílt Szekszárdon

MTI2012. május 4. 19:02

Helyi termékeket forgalmazó bolt nyílt pénteken Szekszárdon, az európai uniós támogatással indított nonprofit vállalkozás később helyi védjeggyel ellátott élelmiszereket kínál a vásárlóknak.

A boltot a szekszárdi Eco-Sensus Közhasznú Nonprofit Kft. egy 88 millió forintos európai uniós támogatással megvalósított projekt keretében építette meg; a Környezet és Energia Operatív Program támogatása a projekt 95 százalékát finanszírozta.

Csillag Péter, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a projekt célja egy helyiélelmiszer-rendszer létrehozása Szekszárdon és környékén. Az üzlet mellett kialakítottak egy helyi termelői adatbázist, amelyben jelenleg közel száz termelő szerepel, és megalkották a Szekszárd és környéke minőségi helyi védjegy szabályzatát. Ebben a termék minősége és helyi előállítása mellett feltételként szerepel az is, hogy azt környezetbarát módon csomagolják - mondta a cégvezető. A védjegyet eddig egy borászat kapta meg.

Az 50 négyzetméteres üzlet és a hozzá kapcsolódó borbemutató terem, amelyek megépítésére a források mintegy felét fordították, jelenleg több mint húsz termelő áruit kínálja, egyebek közt húskészítményeket, tejtermékeket, fűszereket, gyümölcslét, mézet, bort lehet vásárolni. A remények szerint a termelői kör és a kínálat, főleg zöldségekkel, bővülni fog - jegyezte meg a kft. ügyvezetője.

Csillag Péter kitért arra is, hogy nem céljuk az alacsony árszínvonal. Az üzletnek, amelynek forgalma becslés szerint évi 80-100 millió forint lesz, az ott dolgozók bérét és a fenntartási költségeket kell kitermelnie - mondta az ügyvezető igazgató.

Címkék: