Itt a londoni olimpia első botránya

Pénzcentrum2012. április 11. 18:14

Bár még 107 nap van hátra a londoni olimpiáig, úgy tűnik, máris kirobbant az első botrány. Brit lapinformációk szerint ugyanis a játékokhoz kapcsolódó szuveníreknek mindössze 16 százaléka készül a szigetországban.

Csak minden hatodik hivatalos olimpiai szuvenír készül Nagy-Britanniában - derítette ki a Sun című bulvárlap. A bő 100 nap múlva kezdőd olimpiai játékok hivatalos honlapján már most 900 ajándéktárgy rendelhető, közülük azonban mindössze 138 készül Nagy-Britanniában.

A legnépszerűbb ajándéktárgyaknak számító plüss kabalfigurákat is Kínában gyártják, hasonlóan a londoni buszok és taxik makett változatához, sőt, a brit nemzeti lobogó, a Union Jack is kínai gyártmány. A brit főváros jelképeit ábrázoló pólók Pakisztánban, a nemzeti színű tornazsákok pedig Vietnámban készülnek, de gyártanak ajándéktárgyakat Törökországban, Indonéziában, Lengyelországban és Thaiföldön is.


A lap emlékeztet arra, hogy az ajándéktárgyakból származó bevételek - a szervezők prognózisa szerint- az 1 milliárd fontot (361 milliárd forint) is elérhetik, ennek jelentős részéből azonban a brit cégek kimaradnak.

Címkék: