Közel a 3 milliárdhoz az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2012. április 7. 15:07

6 millió Ötöslottó-szelvényt adtak fel az elmúlt héten, ez közel duplája egy átlagos játékhétnek. Dübörög a lottóláz Magyarországon, a főnyeremény összege ezen a héten 2 382 millió forint volt.

Élőben közvetítjük a sorsolást!
A 14. heti nyerőszámok:
35; 75; 80; 84; 86;

KATTINTS IDE, és tudd meg, volt-e ötös a lottón!


Egyértelműen meglátszik a szelvényszám alakulásán, hogy 2 milliárd forint fölött van a főnyeremény összege - tájékoztatta lapunkat a Szerencsejáték Zrt. Míg egy átlagos játékhéten körülbelül 3,5 millió alapjáték érkezik be, a halmozódás és a különsorsolásos akciók (a 2. és az elmúlt négy hétben) hatására az elmúlt hetekben jelentősen nőtt a játékkedv. Az elmúlt héten közel 6 millió alapjáték érkezett be.

Ilyenkor a megnövekedett érdeklődés részben a játékosok számának növekedéséből adódik, részben pedig abból, hogy az Ötöslottón az egy szelvényen kitöltött saját számokat tartalmazó számtáblákon túl (normál, nem kombinációs játékban) a terminál által generált véletlen számokkal (közismertebb nevén a gépi játékokkal) is kiegészíthetőek a megjátszani kívánt számtáblák, egészen 20 db alapjátékig szelvényenként. Ezt a módszert sokan szeretik azért, mert úgy érzik, hogy a személyhez kötődő számokon túl tőlük független, ténylegesen véletlen számokkal is szerencsét próbálhatnak a kiemelkedően magas főnyereményért.

Ezen a héten a várható főnyeremény 2 382 millió forint, a rekorder Ötöslottó nyeremények sorában ez a 4. helyet foglalná el (egyetlen telitalálatos szelvény esetében). Minden idők legnagyobb Ötöslottó főnyereménye, 5 092 890 758 forint 2003 novemberében talált gazdára. A tavalyi évben egyébként a jelenlegi nyereményhez hasonló összeget két alkalommal is nyertek az Ötöslottón: novemberben 1 milliárd 935 millió, júniusban 1 milliárd 934 millió forintot.

Címkék:
különsorsolás,