5 tipp, amivel biztonságban lesz a mobilod

Pénzcentrum2012. április 1. 07:52

Évente közel 30 milliárd forint értékű okostelefont hagynak el csak az amerikaiak - írja a Lockout, biztonságtechnikai alkalmazásokat fejlesztő cég éves jelentésében. Leggyakrabban kávézókban, bárokban felejtik ott a készülékeket. Néhány szabály betartásával ekkor is nagy valószínűséggel épségben kaphatjuk vissza telefonunkat, vagy rosszabb esetben sem kell attól tartanunk, hogy a rajta lévő adatokkal vissza tudna élni valaki. 5 tipp, amivel biztonságosabbá teheted a mobilodat.

Bárokban és egyéb szórakozóhelyeken hagyják el legtöbben a telefonjukat, az esetek 67 százaléka este 9 és hajnali 2 óra között történik. Ellopott vagy elvesztett telefon esetén lépjünk kapcsolatba a mobilszolgáltatónkkal, aki valószínűleg tud majd segíteni.

5 tipp telefonod biztonságosabbá tételéhez.

1. Ha a telefonod rossz kezekbe kerül, akkor is megakadályozhatod, hogy az adataidhoz hozzáférjenek. Használd a telefon auto-lock funkcióját. A képernyőzár feloldását pedig kösd valamilyen jelszóhoz, vagy más biztonsági rendszerhez. Így elérheted, hogy ne férjenek hozzá azokhoz a személyes adatokhoz, amit a telefonodon tárolsz, akár ellopják, akárcsak elhagyod.

2. Nem csak akkor férhetnek hozzá személyes adataidhoz, amikor ellopják vagy elhagyod a telefonod. Frissítsd gyakran az alkalmazásaidat, hiszen az elavult szoftverek hibáit kihasználva hackerek szerezhetik meg a telefonod feletti uralmat. Ezzel óriási telefonszámlát vagy egyéb kellemetlenséget okozhatnak.

3. Megbízható helyről szerezd be az alkalmazásokat, amit használsz. Akármilyen telefont is választottál, a saját letöltő központjában biztosan megtalálod azt, amit telepíteni szeretnél. Ne használj külső oldalak, ellenőrizhetetlen forrású programokat. A hivatalos oldalon is légy körültekintő, olvasd el mások kommentjét és értékelését. Nézd meg hányan használják már ugyanazt az alkalmazást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

4. Ne vásárolj, vagy küld bizalmas információt nyílt hálózaton. A köztéri, un. WIFI hálózatokat sokan figyelhetik, légy óvatos milyen információt küldesz el telefonodról ezeken keresztül. Ne vásárolj bankkártyával és ne adj meg fontos jelszavakat ilyenkor.

5. A számítógépüket már mindenki védi valamilyen vírusirtóval és tűzfallal. Tegyünk így telefonunk esetében is, keressünk hasonló alkalmazást telefonunkra is.

 

Címkék: