Októbertől már vásárolhatsz a budai luxusplázában

Pénzcentrum2012. március 24. 11:04

Finisbe érkezett a XII. kerületben lévő Hegyvidék Központ megvalósítása azzal, hogy hivatalosan is szerkezetkész az épület. 2012 egyetlen új modern kiskereskedelmi fejlesztése a tervek szerint október közepén nyitja meg kapuit.

A 6900 négyzetméter kiadható területtel rendelkező egység, melyből 5300 nm üzlethelyiség és 1600 nm az iroda, az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központja, mely jelenleg BREEAM "Very Good" előminősítéssel rendelkezik.


Az Apor Vilmos téren, a korábban is már piacként működő, de minőségileg leromlott területen a tervek szerint egy multifunkciós beruházás valósul meg. A fejlesztés jelen szakaszában a beruházó úgy tervezi, hogy az 5300 négyzetméternyi kiskereskedelmi területet 20 és 200 nm közötti egységekként adja bérbe, leszámítva a majd 1200 nm-en működő, mágnesbérlőnek számító élelmiszerüzletet. A fejlesztés legfelső szintjét, 1600 nm-et, pedig bérirodaként hasznosítanák.


Az eddigi információk szerint az üzlethelyiségek mintegy 80%-a már bérlőre talált, míg az irodaszint közel egyharmadára van már komoly érdeklődő. A legfontosabb bérlők között érdemes megemlíteni az OTP-t, amely itt nyitja meg a kerületi központi fiókjat, továbbá a CBA Prímát, valamint aláírt már a Bortársaság, a Líra Könyvesbolt, a Príma Pék, a Semiramis Kávézó, a Rue d'Avignon francia cukrászda, a Petit Pan szendvicsbár, a Brandt Virág, Culinaria Hegyvidék, a DR+Med patika, a Happy Box, a Travel del Mar utazási iroda, az Írisz Szalon, egy prémium zöldség-gyümölcs bolt és a Wolford. Bár a cég képviselőinek elmodása szerint egyelőre kizárólag magyar tulajdonú cégek írták alá a szerződéseket, várható még egy nagyobb drogéria megjelenése is, melynek kilétéről egyelőre nem tudni többet, de sejtéseink szerint, amennyiben tényleg költözik drogéria az üzletházba, az lehet az első nem magyar tulajdonú vállakozás a központban.


Az összességében több mint 4 milliárd forintos projektet a Hypo Noe Gruppe Bank AG osztrák bank finanszírozta. Noah M. Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. vezérigazgatója kérdésünkre úgy nyilatkozott, hogy a válság előtt megszokottnál jóval nagyobb arányú önerőt és jelentős előbérletet kellett felmutatniuk ahhoz, hogy megkapják a szükséges forrást. Mucsi György, a WING kereskedelmi fejlesztésekért is felelős vezérigazgató-helyettese az alapkőletétel alkalmával azonban konkrétumokat is említett, miszerint a nehéz időkre való tekintettel, a manapság sarkalatos kérdésnek számító finanszírozás megszerzéséhez 30%-os önerőre és ugyanekkora szerződött előbérletre volt szükség, amit a fejlesztő sikeresen teljesített is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fenntarthatóságot, energiahatékonyságot, környezetvédelmet előtérbe helyező fejlesztésben 20 és 35 euró/nm között bérelhetünk üzlethelyiséget, valamint 15 euró/nm-ért juthatunk, akár már egy 50 nm-es irodához. A vásárlókat pedig összesen 50 üzlet és 190 parkolóhely fogadja majd.

 

Címkék:
alapkőletétel,