Így lopnak az eladók a magyar boltokban: újabb trükk

Pénzcentrum2012. március 22. 17:03

Sikkasztással gyanúsítják a sárbogárdi nyomozók azt a sárbogárdi fiatalembert, aki egy nagyáruház alkalmazottjaként egy LCD tv-t olajradiátoros dobozba csomagolt be, majd barátja a radiátor árán vásárolta meg a készüléket - tájékoztat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az eset még kedden este történt, de a nagyáruház csak tegnap tett bejelentést a történtekről a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon.

Mint az az eddig beszerzett információk, valamint a sárbogárdi áruház biztonsági kamerái által rögzítettek alapján kiderült, a 22 éves sárbogárdi férfi, aki a bolt Műszaki Osztályán eladó egy olajradiátoros dobozba belepakolt egy LCD televíziót, majd azt a raktárból kihozva, nem a radiátorok sorába, hanem egy másikba rakta le.

Amikor élettársa és barátja az üzletbe érkezett, akkor azok bevásárlókocsijába beletette az olajradiátoros dobozt, akik azt a pénztárnál ki is fizették.

Ezt követően lépett oda a barát a vevőszolgálati pulthoz, hogy a garanciális papírt érvényesítse. Ez lett a veszte. Ugyanis az ott lévő biztonsági őrnek feltűnt, hogy a csomagoláson olyan áruvédelmi szalagpántolás van, amit már december óta nem használnak. Amikor kibontotta a csomagolást, akkor derült ki, hogy a dobozban egy LCD tv van. Ezt követően került kicserélésre a tv a radiátorra.

Majd amikor az áruház biztonsági szolgálata a történteket visszanézte a kamera felvételeken, kiderült, hogy a bűncselekményben hárman vettek részt, és egyikük az áruház alkalmazottja. Ezt követően tettek feljelentést a rendőrségen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A sárbogárdi nyomozók a fentiek alapján sikkasztás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves alkalmazottat, a 23 éves sárbogárdi élettársát, valamint a szintén 23 éves barátot is.

A két férfi nem tett vallomást, míg a nő azt mondta, hogy ő az egészről nem tudott semmit, csak az élettársa barátját fuvarozta az üzlethez, illetve vásárolt egyéb dolgokat a boltban, miközben a két férfi beszélgetett. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Címkék: