Így készülnek a hamisítók a foci EB-re

MTI2012. március 19. 13:04

Két kamionban összesen 45 millió forint értékben találtak hamis márkajelzésű ruházati terméket a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándon a hétvégén - közölte a NAV észak-alföldi sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Kupecz József pénzügyőr őrnagy elmondta: egy román és egy lengyel rendszámú kamion fuvarokmányai gyanúsak lettek a szolgálatban lévő pénzügyőröknek. A közvetlenül egymás után érkezett járművek Törökországból Lengyelországba tartottak, s a papírjaik szerint általános ruházati termékeket szállítottak. A tételes vizsgálat során azonban kiderült, hogy a kamionok rakterében lévő ruhák egytől egyig hamisak - tette hozzá.

A csaknem húszezer darab, hamis márkajelzéssel ellátott ruházati termék - pólók, ingek, pulóverek, kabátok, nadrágok, zoknik -, valamint a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos logóival ellátott termékek anyagukban, minőségükben és kidolgozottságukban jelentősen eltértek az eredeti termékektől - ismertette Kupecz József.

Hozzátette: a vámhivatal munkatársai a 45 millió forint értékű hamis terméket lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.

Címkék: