Marad a kőkorszakban az új iPad Magyarországon

Pénzcentrum2012. március 15. 10:32

Aki eddig büszkén villogott az utcán, vonaton, vagy kávézókban drága iPad2-esével, az hirtelen visszakerült a kőkorszakba - utalt a Businessweek arra, hogy mekkora előrelépést hoz magával az Apple új táblagépe, az "Új iPad". Nem az összes újítás lesz viszont itthon is elérhető. Már a bejelentéskor is sejtették a szakértők, hogy baj lehet az eszköz európai bevezetésekor, ezt most a hazai T-mobil meg is erősítette a Appleblog kérdésére.

Nem lesz használható a magyar 4G hálózatokon az új iPad, ugyanis az az Egyesült Államokban és Kanadában szokásos 700/2100 Mhz-es frekvencián működik, míg Európában nem ez a szabvány. A Magyar Telekom az 1800 Mhz-es frekvenciát használja, Németországban a 800/2600 megy, egyik sem jó az új iPadnek.
A T-Mobile képviselője megerősítette az Appleblognak: Európában a mostani frekvencián nem fog működni 4G-s hálózaton az iPad, és a labda az Apple-nél van. Ha ő nem lép az ügyben, mindig is 3G-s lesz nálunk a 4G-s iPad.

Amennyiben nem változtat semmit a magyar boltokba kerülő eszközén az Apple, akkor se nem fogjuk tudni itthon kihasználni az eszköz teljes tudását. Kivéve persze, ha csak wifi képes eszközt veszünk, ami nem rendelkezik mobilhálózat hozzáféréssel.

Címkék: