Beindult a hólapát biznisz a barkácsboltokban

Pénzcentrum2012. február 8. 13:04

A jelentős mennyiségű hónak és a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a téli szezonális termékek forgalma a barkácsboltokban. A legkeresettebb árucikk a hólapát - tájékoztatta lapunkat a Praktiker.

A barkácslánc már tavaly ősz óta készül a szezonra, jelentős téli árukészlettel, ezek kereskedelme azonban az enyhe időjárás miatt eddig stagnált. Csak az utóbbi néhány napban nőtt meg ugrásszerűen a szezonális termékek forgalma, ami nyilvánvalóan a tartósan hideg és havas időjárásnak köszönhető.

Az eladási számok alapján az olcsó hólapátok fogytak a legjobban az utóbbi pár napban, ez olyan szintű forgalmat jelentett, hogy egyes áruházaknak már után kellett rendelniük, hogy ki tudják elégíteni a megnövekedett vásárlói igényeket.

A hóláncok, az akkumulátorok forgalma is megháromszorozódott a korábbi időszakhoz képest, az útszóró sók 5 és 10 kg kiszerelésben szintén jól fogytak, a környezetbarát jégoldók iránt viszont nem igazán mutatkozott kereslet. Az elmúlt hétvégén a szánkók és az egyéb téli játékok, mint például a műanyag bobok és csúszkák iránt is jelentős mértékben megnövekedett az érdeklődés - közölte a Praktiker. 

 

Címkék:
útszóró só,