Okostelefonok: tarol a Samsung és az Apple

Pénzcentrum2012. február 7. 11:04

Robbanásszerűen növekedett a negyedik negyedévben az okostelefonok piaca, az év utolsó három hónapjában közel 55%-kal értékesítettek több készüléket, mint az előző év azonos időszakában. A negyedik negyedévben az Apple visszaszerezte a vezető mobilgyártó címet, a teljes évet tekintve viszont a Samsung lett a legnagyobb okostelefon-gyártó a világban.

Több mint 50%-kal növekedett a negyedik negyedévben az okostelefonok piaca a világban, amelyben nagy szerepe volt annak, hogy októberben piacra dobta az Apple legújabb iPhone-ját - derül ki az IDC adataiból. Az év utolsó három hónapjában 158 millió darab okostelefont értékesítettek a világban, míg a teljes 2011-es évben 491 millió darabot adtak el, ami 61%-os növekedést jelent 2010-hez képes.

Az okostelefonok most a legnépszerűbb termékek az elektronikai cikkek piacán, amit a legutóbbi negyedévben új termékek piacra dobása is segített. Az év végére minden harmadik telefon, amit eladtak a világban, okostelefon volt - közölte az IDC elemzője.


A negyedik negyedévben az Apple visszaszerezte a vezető szerepet az okostelefonok globális piacán, miután eladásait az októberben piacra dobott iPhone 4S-nek köszönhetően több mint a duplájára tudta növelni az előző év azonos időszakához viszonyítva. A Samsung a második helyre csúszott vissza, bár nem sokkal maradt le, míg a harmadik legnagyobb szereplő a Nokia volt.

Címkék: