Az egész világ várta, megérkezett a legendás okostelefon

Pénzcentrum2011. október 14. 14:03

Mától vásárolható meg a legújabb iPhone, ami már az előzetes rendelések alapján is az Apple legsikeresebb termékének számított. A becslések szerint 2-3 millió darabot értékesíthetnek az iPhone 4S készülékből az első hétvégén, de van olyan elemző is, aki 4 millió darabos eladást vár.

Ma debütál az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Japánban és az Egyesült Királyságban a legújabb iPhone, amelynek már a megrendelései is rekordot döntöttek. Az október 7-i bemutató után kevesebb mint 1 héttel már nem lehet rendelni az iPhone 4S-t a három legnagyobb amerikai mobilszolgáltatónál. A 16 gigabájtos modell már hiánycikk a Verizonnál és a Sprintnél, míg az AT&T 3-4 hetes szállítással tud vállalni előjegyzést, miközben korábban mindössze 1-2 napról volt szó.

Az elemzői becslések az első hétvége értékesítéseire 2-3 millió darab között szóródnak, de a Yankee Group szakértője 4 millió darabos eladást jósol - írja a Bloomberg. Az első iPhone-t 2007-ben dobta piacra az Apple, akkor két nap leforgása alatt 270 ezer darabot adott el okostelefonjából a cég. Az iPhone 3G és az iPhone 3GS az első hétévén már elérte az 1 millió darabos eladást, iPhone 4-ből pedig 1,7 millió darabot vásároltak a fogyasztók az első hétvégén.

 


Összehasonlításképp egy negyedév alatt 400 millió darab telefont és mintegy 100 millió okostelefont értékesítenek a világban, vagyis ha a 4 millió darabos prognózist eléri az Apple, akkor a globális mobilértékesítések 1%-át és az okostelefon-eladások 4%-át adhatja az iPhone csak ezen az egy hétvégén. Még megdöbbentőbb a statisztika, ha kiszámoljuk, hogy egy negyedévben átlagosan három napra 3,4 millió darabos okostelefon-értékesítés jut világszinten (a második negyedéves adatok alapján).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új verzióra a szokásosnál többet - 16 hónapot - kellett várni, éppen ezért a 200-400 dollár között kapható okostelefonért folyó nagy rohamra számítani lehetett. Az új készülék a hang alapú irányítási funkció mellett magasabb felbontású kamerával és hétszer gyorsabb grafikus kártyával rendelkezik, ráadásul intelligens antenna rendszert kap, mellyel a hangátvitel minősége is javulni fog.

Az első iPhone-t 2007-ben dobta piacra az Apple, mostanra pedig az okostelefonok már a cég bevételeinek felét teszik ki. A cég már összesen közel 130 millió darab iPhone-t értékesített első megjelenése óta és közel 20%-os piaci részesedéssel rendelkezik az okostelefonok piacán.

Címkék: