Vége a szezonnak, kiárusít a Praktiker

Pénzcentrum2011. szeptember 15. 14:35

Külföldi mintára teljes nyári árukészletét kiárusítja a Praktiker. Az akcióval a barkácslánc a változékony nyári időjárás forgalmát kompenzálná.

Kerékpárok, nyári kerti bútorok, ventilátorok, klímák, grill készülékek és kerti dekorációs termékek teljes áruválasztékát kínálja egy átfogó készletkisöprő akció keretében a Praktiker 19 áruházában országszerte, így egyes termékek akár 60 százalékkal olcsóbbak az eredeti árnál.

A Praktiker tájékoztatása szerint őket is megtréfálta a változékony nyári időjárás és a szeptember elejei forróság, s ez nagyban befolyásolta a vásárlók döntéseit a szezonális árucikkekre vonatkozóan. A több száz terméket magába foglaló nyár végi árakcióval a Praktiker az "elveszett" júliust kompenzálná, amikor hűvös, esős időszak volt jellemző.

A barkácslánc nemcsak áruházaiban és webshopjában, hanem - a barkács szektorban egyedülálló módon - aukciós portálok segítségével is árusítja kifutó termékeit. A Vatera és TeszVesz segítségével elsősorban azok az árucikkek találnak új gazdára, amelyekből már csak 1-2 darab marad a polcokon. A Praktiker több ezer terméket tudott már így értékesíteni az elmúlt hónapok alatt.

Nyugaton már bevált

Nyugat-Európában a kiárusításnak komoly hagyományai vannak a barkácsáruházakban is. A vásárlók egy jó ajánlat esetén hajlandóak a következő évre tervezett vásárlásaikat előre hozni és akár felhalmozni a szezonális termékeket. A magyar vásárlók jobban megfontolják, hogy mire költenek. A klímákat és más hűtő-berendezések forgalmát leginkább egy hetes forróság indítja be, míg a nyári bútorok és kertészeti cikkek összefüggésben állnak azzal is, hogy a család utazásra költi jövedelmét vagy inkább otthon marad és ápolja, gondozza otthonát, illetve kertjét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az idei nyár slágertermékei egyébként a kerti bútorok, a hozzá tartozó napernyők, valamint grillek és medencék voltak, ezek a termékek évek óta a ranglista élén szerepelnek.

Címkék:
teszvesz,