Gondoltad volna? Ennyire becsületesek a budapestiek

Pénzcentrum2011. szeptember 6. 18:02

Izgalmas kezdeményezés vette kezdetét nemrég a fővárosban. Egy nyugat-dunántúli pénzintézet "becsületkasszákat", vagyis hideg ásványvizet kínáló italautomatákat állított ki Budapest két pontján. Azt pedig, hogy fizet valaki vagy nem, a vásárlók becsületére bízták. Az eddig napvilágra került eredmények alapján megállapítható, hogy a fővárosiak nem sokat törődnek a becsülettel, pedig az akcióból befolyt pénz dupláját jótékonysági célra ajánlották fel.

A Sopron Bank közzétette az első eredményeket a múlt héten Budapesten elindított "becsületkassza" elnevezésű akciójával kapcsolatban.

 


Az eddigi eredmények alapján a két városrész fej-fej mellet halad, az azonban már megállapítható, hogy sajnos a Duna mindkét oldalán többen vesznek el vizet fizetés nélkül, mint akik fizetnének a kampány jótékony céljára, a Csodalámpa Alapítvány megsegítésére.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A Pénzcentrum.hu is szavazásra buzdította olvasóit. A beérkezett 269 szavazat alapján megállapítható, hogy lapunk olvasói valamelyest becsületesebbek, mint azt az eddigi eredmények mutatják. Olvasóink 82 százaléka fizetne az ásványvízért, míg 13 százalékuk nem áldozna erre, de legalább csak akkor használnák a készüléket, amennyiben szomjasak lennének. Lapunk látogatói között is akadtak azonban olyanok, akik aligha vizsgáznának ötösre becsületességből, hiszen a szavazók 4 százaléka választotta a "Nem fizetnék, sőt annyi palackkal vinnék, amennyit csak elbírnék" válaszlehetőséget.

 

Címkék: