Olcsóságra kattint a magyar bónuszvadász

Pénzcentrum2011. augusztus 31. 10:06

További fejlesztéseket, kínálatbővítést tervez a BónuszBrigád, a Magyarországon piacvezető közösségi vásárlóoldal - jelentették be a cég mai sajtótájékoztatóján. A verseny ugyanakkor egyre kiélezettebb, ma már mintegy 60 vállalkozás foglalkozik ilyen tevékenységgel.

A közösségi vásárlói oldalaknak - így a BónuszBrigádnak is- működési elve, hogy lealkudja az árakat, és meghirdeti az olcsóbb ajánlatokat saját közösségének. A piacvezető magyar oldalon regisztráltak száma meghaladja a félmilliót.

Kaprinay Zoltán cégalapító elmondta: számításaik szerint a BónuszBrigád egy éves működése alatt - a piaci árnál kedvezőbb ajánlatokkal- egymilliárd forintot spórolt vásárlóinak. A cég jelenleg ezernél kevesebb partnerrel dolgozik, a távlati célok között elsősorban nem a partnerszám növelése, hanem a kapcsolatok erősítése szerepel.

Az egy éves születésnappal kapcsolatos legnagyobb újítás, hogy termékeket is kínál majd vásárlóinak a BónuszBrigád - eddig ugyanis csak szolgáltatásokat (például éttermi, sportolási, kozmetikai kedvezményeket) lehetett a lealkudott árakon igénybe venni.

A hazai közösségi vásárlási piac egyik legégetőbb kérdése a nagy külföldi -elsősorban amerikai- szereplők esetleges piacra lépése. Az egyik esélyes jelölt a világpiac egyik legnagyobb szereplője, a Groupon: a BónuszBrigád alapítói szerint azonban a helyi piacvezető cégek együttműködésével felvehető a verseny a multinacionális versenytársakkal.

Címkék: