Ki kaphat idén ingyentejet a suliban?

Pénzcentrum2011. augusztus 1. 08:32

Folytatódik az iskolatejprogram, melynek révén hazai és uniós támogatással szeretnék a mintegy 760 ezer általános iskolást tanítási napokon 2 deci tejhez juttatni - írja a Népszabadság.

2011-ben már a tavalyi duplája, 800 millió forint nemzeti támogatás jut az iskolatejprogram támogatására. Korábban ennek az összegnek csak a felét folyósították, de ez kevésnek bizonyult az iskolatej népszerűsítéséhez, ugyanis csak 110-130 ezer kisiskoláshoz jut el rendszeresen a tej.

Az uniós rendelet ennél jóval tágabb tejprogram megvalósítását is támogatná, s összesen 11 millió eurót kapnánk, ha minden óvodás, általános és középiskolás kapna naponta egy pohár tejet - állítja Mélykúti Tibor, a Tej Terméktanács alelnöke. Igaz, ekkor a nemzeti hozzájárulás sem 800 millió, hanem hatmilliárd lenne az általános iskolásoknak jutó tej százszázalékos támogatása mellett.

A támogatás segítségével tanítási napokon 55,20 forint értékben 2 deci tejet oszthatnak szét az iskolások között. A programban adható ízesített tejkészítmény: kakaós tej vagy ömlesztett sajt is.

 

Címkék: