Ötöslottó: a milliárdos telitalálat igazi nyertese + mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2011. június 18. 16:12

Szép bevételt hozott a Szerencsejáték Zrt-nek és az államnak is a kétmilliárd forint közeli nyeremény, illetve az elmúlt hetek halmozódása az Ötöslottón.

FRISS! A 24. heti nyerőszámok:

15; 20; 37; 42;51;

KATTINTS IDE, és tudd meg, volt-e ötös a lottón!

Jokerszám: 500354

Az állam is sokat nyert a múlt heti kétmilliárdos főnyereményen

Négy hónapos szünet után, a június 11-i sorsoláson ismét volt telitalálatos az Ötöslottón. A 11, 42, 45, 63, 76-os számsorral közel kétmilliárd forintot nyert egy szerencsés játékos. Ez minden idők kilencedik legnagyobb értékű ötöse.

Kiderült: Ennyi a nyugdíja Trokán Péternek, a Szomszédok sztárjának - KATTINTS

119 napnak kellett eltelnie az újabb Ötöslottó telitalálatig. A nyeremény az eltelt időszakban majdnem 2 milliárd - 1 milliárd 934 millió 388 ezer 935 - forintra hízott. A szombati sorsolásra mindössze egyetlen telitalálatos szelvény érkezett, melyről a nyertes anonimitásának védelme érdekében mindössze annyit árulhatnak el, hogy vidéken adták fel, és a játékos nem a "hagyományos" módon, szelvényen jelölte meg az öt számot, hanem úgynevezett gépi játékot játszott, vagyis a lottózó terminálja generálta véletlenszerűen a számokat.

Az összeg az előkelő TOP10-be is bekerült: a legnagyobb nyeremények sorában a kilencedik helyet foglalja el, míg a rekordot továbbra is egy 2003-as, több mint 5 milliárd forintot érő nyeremény tartja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta, a halmozódás időtartama (és a várható főnyeremény) növekedésével hosszabb távon jellemzően nő a feladott szelvények száma is. A heti átlag körülbelül 3,5 millió szelvény, egymilliárd forint feletti főnyeremény esetében pedig a tapasztalatok szerint ehhez képest 1 millió szelvénnyel is több érkezhet be hetente. Óránkénti sorsolásos akciók vagy különleges dátumok (l. péntek 13) hetében további növekedés is tapasztalható, legutóbb (19. hét) ez körülbelül 500 ezer plusz szelvényt jelentett.



A halmozódás időszakában (7-23. hét) az Ötöslottó árbevétele összesen 16,5 milliárd forint volt. (A halmozódás bevételnövelő hatása önmagában nehezen mérhető, ugyanis több különsorsolásos akciót is szerveztek ugyanebben az időszakban.)

A jelenlegi törvényi szabályozás szerint a lottó játékadója az árbevétel 24%-a, vagyis a játékosok jóvoltából közel 4 milliárd (3 960 000 000) forint adó kerül befizetésre.

 

Címkék: