KFC: több üzlet Magyarországon

Pénzcentrum2011. június 6. 09:02

Több új üzletet is nyitna Magyarországon a fűszeres sültcsirkéiről híres gyorsétterem lánc a KFC. Az üzleteket kizárólagossággal üzemeltető AmRest Kft. megerősítette, hogy a fő céljuk a terjeszkedés, az utóbbi időben is több helyen a Mammut 2-ben, a budapesti Arkádban és a Liszt Ferenc repülőtéren is új egységeket nyitottak, de hamarosan Szegeden is kinyithat egy új üzlet - Népszabadság.

Az Amrest Kft. üzemelteti a Pizza Hut, Rodeo Drive, Burger King, Starbucs és Spplebee's üzleteket is a KFC mellett, ha körbenézünk a régiónkban láthatjuk, hogy mindegyik márkát terjeszteni kívánja a cég. Bár a márkák terjesztésének konkrét terveiről nem akartak nyilatkozni.

A bővítésbe nem kerülnek bevonásra külső partnerek, a franchise díjat a kft. fizeti és ő is üzemelteti a vendéglátóhelyeket. Egy étterem átlagosan 23 embernek ad munkát. Az üzletek növekvő száma bár nem lineárisan, de hatással van a budapesti központ és a hazai beszállítók munkavállalói létszámra is, de hogy pontosan milyen növekedésre van kilátás ez esetben sem kívánták konkrétan közölni.

Címkék: