Ötöslottó: 1,7 milliárd a főnyeremény - mutatjuk a számokat!

Pénzcentrum2011. június 4. 17:02

Már száznál is több nap telt el az utolsó Ötöslottó-telitalálat óta, a főnyeremény pedig egyre csak gyűlik. A héten a megnyerhető összeg 1 milliárd 777 millió forint, minden idők 10. legnagyobb lottónyereménye.

A 22. heti nyerőszámok emelkedő számsorrendben a következők:

2, 13, 72,83, 84.

Telitalálatos szelvény ezen a héten sem volt, a jövő héten az ötös így 1 milliárd 919 millió forintot ér.

Legutóbb 2011. február 12-én, a 6. héten volt telitalálatos az Ötöslottón. A hosszabb távot tekintve elmondható, hogy a halmozódás időtartamának növekedésével fokozatosan nő a játékkedv és a feladott szelvények száma is.

Míg az Ötöslottó esetében a heti átlag körülbelül 3,5 millió szelvény, addig egymilliárd forint feletti főnyeremény esetében 1 millió szelvénnyel is több érkezhet be hetente.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A játék Részvételi Szabályzata kitér arra is, hogy mikor lesz az a hét, amikor már nem halmozódik tovább a nyeremény. Így a jelenlegi Ötöslottó halmozódás kezdete 2011. február 20., az attól számított 1 éven belüli utolsó nap pedig 2012. február 19.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a főnyeremény akkori értékére csak becslést lehet adni, a pontos érték a még hátralévő kb. 3/4 év forgalmától, a játékosok érdeklődésétől jelentős mértékben függ. Számításaik alapján azt valószínűsítik, hogy a 10 milliárd forintos határt meghaladhatja az akkorra halmozódó összeg. Az egy éves maximális halmozódási határ elérésére egyébként a lottók esetében eddig még nem volt példa Magyarországon.

Címkék: