Amíg nincs euró, jó lesz a korona is

MTI2011. május 18. 20:02

Akár jövőre forgalomba hozhatják a mosoni kistérség pénzhelyettesítőjét, a koronát - közölte a helyi fizetőeszköz megteremtését szervező hédervári polgármester.

Juhász József elmondta: még nem eldöntött, hogy papíralapú vagy - unikumként - elektronikus pénzhelyettesítő lesz a korona. A "pénzt" kezdetben a 26 településsel és mintegy 60 ezer lakossal rendelkező kistérségben használnának, de nyitva hagynák a lehetőséget arra, hogy ha sikeres a vállalkozás, akkor újabb területeket vonjanak be.

A polgármester hangsúlyozta: a koronától a lakosság összetartozás-érzésének erősítésén túl a helyi gazdaság erősödését is várják. A helyi fizetőeszköz bevezetésének kérdése a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás csütörtöki tanácsülésének napirendjén is szerepel.

Sopronban tavaly májusban indult el a mára félezernél is több kereskedelmi egységben elfogadott kékfrank, az év elején pedig elkezdték tervezni a rábaközi tallér nyár végi bevezetését.

Hétfőn pedig Porga Gyula, Veszprém polgármestere jelentette be, hogy balatoni korona néven helyi fizetőeszközt vezetnének be jövőre a térségben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: