Problémás drogériák: reagált a dm

Pénzcentrum2011. április 11. 14:02

Nyílt levélben reagált a dm a Tudatos Vásárlók Egyesületének (TVE) egy héttel ezelőtti felmérésére. A fogyasztóvédők azt vizsgálták, hogy mennyire etikus, illetve a társadalom iránt mennyire felelős cégpolitika társul a hazánkban legismertebb drogérialáncokhoz.

A TVE szerint az egyes szempontok szerinti eredményeket összevetve viszonylag gyenge mezőny alakult ki, mindegyik cégnek bőven van még tennivalója a felelős és etikus működés terén. Az összesítés alapján kis pontkülönbséggel első helyén a Rossmann áll, utána következik a Müller, a rangsorban az utolsó helyet pedig a dm szerezte meg.

A társadalmi szempontok vizsgálatánál számos problémát találtak. A cégeknek leginkább a fogyasztóvédelemmel gyűlt meg a bajuk. A felmérés szerint az elmúlt években mindhárom cég kapott büntetést árfeltüntetési hiányosságok miatt a GVH-tól. Ugyancsak fizettek a fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt, valamint gyógynövények engedély nélküli árusítása miatt is. Előfordult, hogy lejárt szavatosságú termékeket árultak, valamint az üzletbe nem engedtek be egy vak férfit vakvezető kutyájával. Ez utóbbi két hiányosságot a dm jegyzi.

A dm ma nyílt levélben reagált a fogyasztóvédők felvetéseire. Mint írják, felelős vállalatként mindig is nagy figyelmet fordítottak a környezetvédelemre. Többek között a tavalyi év őszétől "csereakciót" hirdetettek a 2009 augusztus óta forgalomban lévő, környezetbarát lila táskákra. Az akció keretében ingyen kicserélik a vevők kérésére az elhasználódott táskákat. Az elhasználódott táskákat szelektíven gyűjtik.

Az egészségtudatos táplálkozást és a természetes szépségápolást egyaránt kiemelten fontosnak tartva, a drogérialánc kimagaslónak tartja szerepét a natúrtermékek és kozmetikumok fogalmazása terén. 350 natúrkozmetikai termék kapható az üzleteikben, valamint a konkurens drogériák közül a legszélesebb termékpalettával rendelkeznek az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek terén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint a levélben írják, a dm társadalmi szerepvállalását több kezdeményezés is bizonyítja. A dm a foglakoztatás területén is több díjjal büszkélkedhet.

Címkék:
ökológiai gazdálkodás,