iPad 2: egy órán belül elfogyott, hónapokat kell várni a következő szállítmányra

Világgazdaság2011. március 28. 09:32

Már a szerencsés kevesek használhatják a pénteken Magyarországon is boltok polcaira került iPad 2-t. Aki ekkor nem jutott hozzá sokáig várhat még, minden darabot elkapkodtak. Mire megérkezik az utánpótlás több más márka is készen áll majd a maga megoldásával, amivel élesebb verseny veheti kezdetét - írja a Világgazdaság.

A kereskedők csak múlthét szerdán, vagyis az értékesítés megkezdése előtt két nappal, tudhatták meg mekkora mennyiség kerülhet hozzájuk. Az amerikai hisztérikus vásárlás miatt európai boltokba csak kisebb mennyiség jutott, a megérkező árut hamar le is foglalták a hazai vevők.

"Sorszámot kellett osztanunk a boltjainkban, akkora volt az érdeklődés, a készleteink egy órán belül elfogytak" - emelte ki Várkonyi Balázs, az Extreme Digital vezérigazgatója.

A többi magyarországi forgalmazónál is kiürültek a raktárak, akik pénteken nem jutottak iPad-hoz várakozási listára kerültek.

Mire viszont elfogynak a nevek a listáról megérkezhet a konkurencia is. A szinte teljesen azonos paraméterekkel rendelkező Samsung Galaxy Tab is nyár elején várható, ami felveheti a versenyt az iPad-el, mind árban, mind teljesítményben. De ekkora a Motorola és az LG is beszáll a tablet-ek harcába.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: