Hatalmas saller a pénztárnál: ezért érdemes gyorsan pakolni

Pénzcentrum2011. február 23. 04:42

Egy fiatal nő a napokban hatalmas pofont kapott az egyik jászberényi áruház kasszájánál, amikor éppen fizetni kívánt volna. Az ok: túl lassan pakolt...

Mint azt a Pénzcentrum.hu Pásztorné Kovács Ágnes rendőr főhadnagytól a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudta, a sértett a hétvégén édesanyjával vásárolt az egyik jászberényi áruházban, a gyanúsított pedig élettársával volt az üzletben. A gyanúsított azt állítja, a fiatal nő már a vevőtérben rosszalló megjegyzéseket tett rá. Annyi biztos, hogy a kasszához érve az egyik nő jókora pofont adott a másiknak - állítása szerint az dühítette fel ennyire, hogy a 20 éves lány túl lassan pakolta ki a termékeket a kosarából.

Karácsonyi pornóbotrány a pesti plázában - KATTINTS!

A sértett panasszal élt a biztonsági szolgálatnál, közben a gyanúsított elhagyta az áruházat. A rendőrség azonban a biztonsági kamerák felvételei alapján megtalálta és előállította a nőt.

A nő ellen garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt indított nyomozást a rendőrség. A körülmények tisztázása folyamatban van.

A rendőrség azt tanácsolja, vigyázzunk értékeinkre a bevásárlás során is

A rendőrök tanácsa szerint vásárlás közben a pénztárcánkat és a kézi táskánkat ne helyezzük a bevásárlókosarakba és figyeljünk oda mobiltelefonunkra is, azt soha ne külső, látható helyen hordjuk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ékszerek, értékes telefonok, apró műszaki cikkek nem csak az ajándékok listáján, gyakran az ajándékozónál is előfordulnak. Kevesen figyelnek rá, pedig a nyakban viselt értékek (Mp3, Mp4 lejátszók, telefonok) szinte felkínálják magukat a tolvajoknak. Ezeket diszkréten, a ruha alatt célszerű viselni.

Parkolás után és két vásárlás között is ellenőrizzük, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék. Érdemes már elindulás előtt a csomagtartóba rakni azokat a dolgokat, amire a következő megállónknál már nem lesz szükségünk.

 

Címkék: