Tesco: meglepetés jöhet a pénztáraknál

Pénzcentrum2011. január 8. 11:02

A Dunakeszi-Fóton nemrég megnyílt Tesco áruházban december közepén adták át azt a négy kasszát, ahol a vásárlók maguk intézhetik a fizetést. Az áruházlánc hamarosan több más üzletében is bevezeti az automata pénztárakat.

Az önkiszolgáló kasszák teljesen automatizáltan működnek. A vásárlók maguk olvassák be a kiválasztott termékek vonalkódját, majd a végösszeget készpénzben vagy kártyával egyenlíthetik ki. Az automata pénztár természetesen visszaad és nyugtát is nyomtat a vásárlásról.

Lapértesülések szerint hamarosan az áruházlánc több magyarországi boltjában is beüzemelnek ilyen készülékeket.

"Az új önkiszolgáló rendszer egyszerű és rendkívül felhasználóbarát, amit a számok is igazolnak, hiszen csak az első hétvégén a Dunakeszi-Fót Tesco áruházunkban a forgalom közel ötöde már ezeken a kasszákon keresztül bonyolódott." - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Szabó Anita, a Tesco kommunikációs munkatársa..

Tesco: vezérváltás Magyarországon - Kattints!

A tapasztalatok alapján a vásárlók kedvelik ezt a fizetési módot. Ennek köszönhetően idén egyre több helyen, nemcsak a fővárosban, de immár vidéken is találkozhatnak majd a vásárlók ezzel az újszerű technikai megoldással - közölte a Tesco. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mikor és melyik áruházba jönnek az ön kiszolgáló pénztárak.

1-5 év alatt térülhet meg

Nagy G. Csaba, a biztonságtechnikával és vagyonvédelemmel foglalkozó Őrmester Zrt. projektvezetője a Pénzcentrum.hu-nak korábban elmondta: ilyen kasszákat elsősorban nagyobb üzletekben, hipermarketekben lehet gazdaságosan működtetni, de sohasem zárható ki a rendszerből az élőmunka, azaz a személyes biztonsági felügyelet. Ha egy ilyen kasszarendszer beválik, akár 10-30 fő munkáját is helyettesítheti, így pedig akár 1-5 év alatt is megtérülhet a beruházás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szakember szerint nem kell számítani arra, hogy Magyarországon több lenne az esetleges visszaélés, trükközés az ilyen kasszáknál. Olyan három körös (áruvédelem, videó, élő erő) biztonsági rendszerre kell ugyanis épülnie a programnak, amely szinte teljesen kiszűri a lopással próbálkozókat. Nagy G. Csaba úgy véli, a hazai közönségnek sem jelenthet különösebb problémát az áttérés, az azonban megjósolhatatlan, mennyi idő szükséges ahhoz, hogy valóban elterjednek ezek a rendszerek Magyarországon.

 

Címkék: