Délben leállt a Telenor hálózata

Pénzcentrum2010. november 23. 11:50

Kedd délben elérhetetlennek bizonyultak a Telenor szolgáltatásai. A mobilhálózatból nem lehetett hívást kezdeményezni, nem működött a mobilnet, elérhetetlen volt az ügyfélszolgálat, a Telenor és a Djuice honlapja is.

Cikkünket folyamatosan frissítjük, mutatjuk a legújabb fejleményeket.

A mobilszolgáltató rendszere sajtóhírek szerint azért állt le, mert egy kapcsoló központ nem kapott áramot. A műszaki hiba november 23-án fél 12-kor jelentkezett. A hibát a Telenor gyorsan elhárította, 13 órakor már az egyik közösségi oldalon azt közölték, hogy a szolgáltatás újra elérhető. A rendszer azonban nem állt egyből helyre. Több olvasónk még egy óra múlva is arra panaszkodott, hogy nem tud telefonálni, internetezni. Állítólag a problémát egyszerűen meg lehet oldani: először ki, majd aztán újra be kell kapcsolni a telefonkészüléket.

A Telenor közleménye a Facebook-on 13.09-kor:

"A mai napon a Telenor mobil hangszolgáltatása Budapesten és környékén, illetve a mobil internet szolgáltatása országosan mintegy egy órán keresztül nem volt elérhető. A leállást technikai hiba okozta, amelynek okát a munkatársak megállapították, és a hálózat működését helyreállították. A hálózat ismét teljes funkcionalitással üzemel, így a Telenor szolgáltatásai az ország minden részén elérhetőek."

 

A Telenor életjeleket mutat, amint az a BIX (Budapest Internet Exchange) grafikonjából is látszik, fél 1 után növekszik az adatforgalom. Ismét működik a Telenor és a Djuice honlapja is. Igaz, több olvasónk jelezte: fél 2 körül még nem állt helyre mindenhol a szolgáltatás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Telenor Hungary Facebook oldalán 12.16-kor közzétett tájékoztatás szerint "Budapest és Pest megye bizonyos részein leállt a szolgáltatásunk, amint bővebb információnk lesz, azonnal megosztjuk veletek. Dolgozunk a hiba elhárításán."

A hivatalos közlésnek némileg ellent mond, hogy olvasóink jelzése szerint Borsodban, Baranyában, Nógrádban, Csongrád, Fejér és Hajdú-Bihar megyében is gondok voltak. Úgy tudjuk, a Telenor törökbálinti székházában sem volt telefon, és az internet sem működött.

12.15-ös összesítésünk szerint - a Pénzcentrum.hu olvasói jelzései alapján- nem működött a Telenor hálózata Budapesten a II., V., VI., VII., X., XIII., XIV., XXII. kerületekeben, valamint Gödön, Érden, Solymáron, Székesfehérváron, Budaörsön, Dunaújvárosban, és Csepelen.

Egy éve a T-Mobile fagyott le

Tavaly december közepén történt hasonló leállás: akkor T-Mobile-nak a hálózati akadozás mintegy 160 millió forint közvetlen kárt okozott, a teljes költség 700 millió forintra rúgott, amiben benne voltak a felhasználóknak adott ajándékpercek is.

Akkor egy hibás szoftver feltöltése okozta a hálózati akadozást. A hiba kijavítása több órán keresztül tartott, a leállás nem volt teljes, a forgalom 28-30 százalékkal esett vissza.

Címkék:
telenor hiba, telenor hálózati hiba,