Van, ami egyre olcsóbb lesz Magyarországon

Pénzcentrum/MTI2010. október 5. 15:02

Komoly kihívások és változások előtt áll a lakossági távközlési piac az Invitel Távközlési Zrt. szerint. Az árak az eddigi tendenciáknak megfelelően csökkenni fognak és abbamarad az egyéni előfizetések értékesítése is. Az ügyfelek a jövőben majd csak szolgáltatási csomagokat vásárolhatnak meg, amibe beletartozik az internet, a vezetékes telefon, a mobil és olyan televíziózás, ahol több napi műsort is vissza lehet nézni.

Az internet piacon erősödik leginkább a verseny, egyre több fogyasztóhoz jut el a világháló a különféle vezetékes - és mobilhálózatokon keresztül. Jelenlegi országos elterjedtsége 38-40% körül áll, ami 25%-os lemaradás az európai átlaghoz (65%) képest.

 


A mai sajtótájékoztatón napvilágra hozott előrejelzés szerint egy-két éven belül már csak 3-4 lakossági szolgáltató marad fent, aki mind az előbbiekben említett négy területen alkalmazkodni tud a piaci kihívásokhoz és megfelel az ügyfelek elvárásainak.

Zsembery György az Invitel vezérigazgató-helyettese elmondta az MTI-nek, hogy a világháló népszerűsége dinamikusan nő, 2010 végére a háztartások további 4-5%-ában vezetik be az internetet, aminek a térhódítását elősegítik: az alacsonyabb árak, a csomagban értékesített szolgáltatások és az internetes televíziózás iránti megnövekedett igény is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
tudatosvasarlo,