Karácsonyra jön az olcsó 3D TV

Pénzcentrum/MTI2010. október 5. 12:02

A japán cégóriás, a Toshiba, idén decemberben az ágazatban jelenlévők közül elsőként dobja piacra a szemüveg nélkül is nézhető háromdimenziós televízióit - közölte az MTI. A 3D-és élményt egy integrált képrendszer bevezetése teszi lehetővé. A japán fővárosban tegnap a közönség is megcsodálhatta az új készülékeket.


A térhatás úgy adódik, hogy eltérő képet lát az ember jobb és a bal szeme. Ez a technika jelenleg még forradalminak számít a piacon. Először két méretben (30,5 és 50,8 cm képátmérő) vásárolhatják meg a fogyasztók a televíziókat és majd csak évek múltán juthatnak hozzá a nagyobb berendezésekhez, amikor már azok gyártása is kifizetődőnek bizonyul, ami által az eladási ár a lakosság széles rétegének válik megfizethetővé.

A szintén japán mamutvállalat, Sony, 2010 júniusától kezdte árusítani 3D-s szemüveggel nézhető készülékeit világszerte, a Panasonic pedig már ez év tavaszán előjött hasonló elven működő termékeivel az USA-ban. A fejlesztés gőzerővel folyik minden világcégnél, így a Samsungnál is, aki nem akar lemaradni a vetélytársaktól, ezért még 2010-ben szeretné piacra vinni térhatású televízióit.

A Telecoms and Media piackutató cég szerint egyenlőre Magyarországon egyáltalán nem biztos, hogy megéri 3D-és készülékeket vásárolni, mivel a háromdimenziós technikával vetített műsorok még elég korlátozott számban vannak jelen, de ennek ellenére több tízezer ilyen berendezés kerülhet a háztartásokba.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
tudatosvasarlo, toshiba,