Kiderült: ez a baj a Váci utcával

Pénzcentrum2010. szeptember 26. 07:02

Nincs jelentős változás a világ legdrágább bevásárlóutcáinak rangsorában. Továbbra is New York szívében, a Fifth Avenue-n (azaz az Ötödik Sugárúton) a legmagasabbak a boltok bérleti díjai.

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadóáltal készített "Világ Bevásárlóutcái" felmérés a kiskereskedelmi ingatlan szektor globális barométere, mely 59 ország 269 kiemelkedő bevásárló helyszínének bérleti díját vizsgálja. Ebbe az adott ország legdrágább kiskereskedelmi bevásárlóutcái számítanak bele.

A New York-i 'Fifth Avenue', ahol a bérlet díjak 8,8 százalékkal emelkedtek, 9 év után továbbra is a világ legdrágább kiskereskedelmi lokációja. A New York-i 'Fifth Avenue' bérlőinek 16 ezer euró (4,5 millió forint) bérleti díjjal kell számolniuk négyzetméterenként évente.

 


A hongkongi 'Causeway Bay' szintén megőrizte második helyét. Jelenleg Európa legdrágább kiskereskedelmi területe, a londoni 'Bond Street', mely 7300 eurós éves bérleti díjjal két helyezést lépett előre, ezzel leelőzve az évente 6900 euróba kerülő párizsi 'Champs-Elysées' sugárutat, mely a bérleti díjak 9,5 százalékos csökkenésével az idei év legnagyobb vesztese.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 269 vizsgált kiskereskedelmi lokáció közül a budapesti Váci utca idén a 34.-ről a 37. helyre került, továbbra is maga mögé utasítva Lengyelországot, Romániát, Bulgáriát és Szlovákiát. Budapest prominens bevásárlóutcájában a kiskereskedők évi 1195 euró (333 ezer forint) bérleti díjat fizetnek négyzetméterenként.

Szabó Viktória a Cushman & Wakefield partnere és a budapesti iroda kiskereskedelmi üzletág vezetője elmondta: "Bár a régió országaival összehasonlításban a Váci utca továbbra is élen jár a bérleti díjak szintjét tekintve, a teljes listán sajnos újabb visszaesés volt tapasztalható, ami nagyrészt a kiskereskedelmi forgalom csökkenésének köszönhető. A kereskedők az elmúlt évben jóval óvatosabb terjeszkedési stratégiát követnek, amely sajnos hatással van az elérhető bérleti díjak szintjére."

Címkék: