Zara rajongók, figyelem: online boltot nyitott a divatóriás

Pénzcentrum2010. szeptember 2. 14:02

Végre megnyitotta online shopját a spanyolt divatcég, a Zara. A szolgáltatás egyelőre Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában érhető el.

A lépésre már hosszú ideje készül a divatcég, - lakásfelszerelést már eddig is forgalmaztak a világhálón - most azonban, hogy a hagyományos bolti forgalom lecsökkent, végre tényleg beszerezhetők a ruhadarabok interneten keresztül is.

A H&M is két héten belül, szeptember 16-án követi riválisa példáját, míg a Gap múlt hónapban kezdte meg először az Egyesült Államokon kívülre is értékesíteni online áruválasztékát.

A tapasztalatok alapján az online üzletek megnyitása nem okoz forgalomcsökkenést a meglévő hagyományos üzletek esetében, sőt elsősorban új vevőket hoznak a cégek számára.

A Zara Facebook oldaláért több, mint 4,5 millióan rajonganak, akikből jó néhányan potenciális vásárlói lehetnek az online shopnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Zarat tulajdonló Inditex vezérigazgatója, Pablo Isla a BBC-nek azt nyilatkozta, a csoport többi divatcége várhatóan a következő években szintén megnyitja online boltjait.

Becslések szerint az online vásárlások értéke jelentősen, 144 milliárd dollárra fog emelkedni 2014-ig a nyugat-európai országokban, amely közel kétszerese a tavalyi forgalomnak. Ennek ellenére az internetes vásárlások aránya még elenyészőnek tekinthető: Nagy-Britanniában az összes vásárlás alig több, mint 8 százalékát teszi ki.

Címkék: