Árvízkártya: segítség az újrakezdéshez

Pénzcentrum2010. augusztus 18. 14:03

Kétszáz forintért megvásárolható árvízkártyát hoz forgalomba az augusztus 20-ára meghirdetett Összefogás Napjához csatlakozva a Spar üzlethálózat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Spar, Interspar és Kaiser's üzletek pénztárainál megtalálható kártya vásárlói az árvízkárosult családok életének újrakezdéséhez járulnak hozzá.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kezdetektől folyamatosan jelen van az árvízzel elöntött településeken, a legnagyobb károkat szenvedett Felsőzsolcán egyedülálló módon kirendeltséget is nyitott, ahol azóta is minden nap fogadják a segítségre szoruló embereket. Az elmúlt hónapokban a szeretetszolgálat több száz embere dolgozott azon, hogy az otthonukat veszített emberek mielőbb visszakapják korábbi életüket.

A teljesség igénye nélkül: a Máltai Szeretetszolgálat szakemberei és önkéntesei kivették részüket a védekezési munkálatokból, segítették a kitelepített családokat, külön figyelmet fordítottak az idősekre, gyermekekre és a betegekre, létrehozták a segítségnyújtás alapját képező adatbázist, összegyűjtöttek és szétosztottak annyi adományt, amennyivel meg lehetett volna tölteni egy bevásárlóközpontot.

Helyszíni munkájuk az ingóságaikat veszített családok támogatásával folytatódik mindaddig, míg az általuk nyújtott segítségre az árvízkárosultak igényt tartanak. A Spar üzlethálózatban kapható árvízkártya megvásárlásával az Összefogás Napja után is bárki részt vehet a károsultak megsegítésében.

Címkék: