Nem panaszkodhatunk a mobilinternetre: a magyar az egyik legjobb!

Pénzcentrum2010. július 20. 12:32

Európai viszonylatban is a legjobbak közé tartozik a magyar 3G - független mérnökök erre a megállapításra jutottak. A lefedettség persze már más kérdés - derül ki az Index cikkéből.

Hazánkban mára a lakosság 55-65 százaléka beleesik a 3G-s adókörzetbe, az ország területének pedig 40-45 százalékát sikerült lefedni szélessávval.

A Vodafone Global kezdeményezte felmérést minden olyan országban lefolytatták, ahol a Vodafone jelen van Európában. A vizsgálatot P3 Communications, egy nemzetközileg is elismert német cég végezte. Hazánkban összesen 1750 helyen mérték a feltöltés és a letöltés sebességét. Vizsgálták az adatforgalmat Budapesten, Győrben, Pécsen, Szegeden, Nyíregyházán, Debrecenben és Miskolcon, valamint a települések közti főutakon.

Nemzetközi összehasonlításban csak Portugália és Spanyolország szerepelt a hazai hálózatnál jobban a vizsgált országok közül, míg Németország, az Egyesült Királyság, Hollandia vagy Olaszország többnyire rosszabb eredményt ért el, mint Magyarország.

Az itthoni helyzetben óriási különbségek nincsenek, de a vizsgálat alapvetően inkább a Vodafone előnyét és a Telenor lemaradását mutatta ki: az átlagos letöltési sebesség a T-Mobile-nál és a Vodafone-nál is 2,7 megabit körül alakult, míg a Telenor 2 megabites értéke némi lemaradást mutat. Ugyanakkor ennek a szolgáltatónak a legstabilabb a netkapcsolata: 0,6 százalékos hibahatárt mutatott a vizsgálat, míg a Voda és a T-Mobil 1,6-1,8 százalékot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Feltöltésben már jobban kimutatható a Vodafone előnye, ahol az átlag megközelítette az 1,1 megabitet, míg a T-Mobile-nál és Telenornál 0,9 megabit körül alakul ez az érték.

A maximális letöltési és feltöltési sebességeknél érdekesebb az a teszt, ami a böngészés gyorsaságát vizsgálja, vagyis azt mutatja, hogy valós körülmények közt milyen a hálózat. Ezt a fordulót magasan a Vodafone nyerte 1,1 megabit fölötti eredményével, míg a másik két cégnek körülbelül feleennyi jutott.

Címkék:
telenor hiba,