Ciki! Félkészen nyitott a legújabb luxuspláza

Pénzcentrum2010. július 17. 07:02

Megnyílt Nagyvárad legújabb bevásárlóközpontja, a Nagyvárad Pláza. Az épület még nincs teljesen készen, de szerda este ünnepélyes körülmények között átadták. A pláza a várral szemben, a volt nagypiac helyén áll.

A bevásárlóközpontban mintegy 4800 négyzetméternyi tér áll a bérlők rendelkezésére, ennek egyelőre csak a töredéke foglalt.

A földszinten a Billa üzlethálózat nyitotta meg élelmiszerboltját, de azonkívül csak egy ajándékstand és egy virágárus működik. Az üzlet alatt mélygarázs található, amelyet az önkormányzattal kötött megegyezés alapján a szemközti bankok, hivatalok dolgozói használhatnak napközben, így a földfelszíni parkolóhelyek az ügyeiket intéző váradiak rendelkezésére állnak majd.

 


Bessenyei Sarolta, a beruházó Portico romániai képviseletének igazgatója elmondta: bank, kávézó, ékszerbolt és sok egyéb szolgáltató- vagy kereskedelmi egység működik majd a fokozatosan benépesedő plázában. Az építkezést 2007-ben kezdték, ám miután 2009 elején egy munkás meghalt és három megsebesült, mert rájuk zuhant az emeleteket elválasztó fal, a munka egy időre leállt, majd gyors tempóban láttak ismét hozzá az építkezéshez.

(Forrás: kronika.ro)

Címkék: